Септември София постигна първата си победа в елита на българския

...
Септември София постигна първата си победа в елита на българския
Коментари Харесай

Борис Галчев донесе дебютна победа на "Септември" София в Първа лига

" Септември " София реализира първата си победа в елита на българския футбол от 1999 година насам, откакто се наложи с 1:0 над " Пирин " Благоевград като посетител.

Единственото попадение в срещата от втория кръг на шампионата падна в 67-ата минута, когато прецизен бе някогашният състезател на " орлетата " Борис Галчев, разписал се с удар от близка отдалеченост.

През първото полувреме столичният отбор сътвори повече положения за гол и може да съжалява, че не водеше още преди почивката. Първата добра обстановка за " Септември " пристигна още в четвъртата минута, само че Мартин Тошев не съумя да нанесе съдбоносен удар.

В 30-ата минута " Пирин " сътвори най-хубавото си състояние до почивката. Димитър Благов центрира от корнер на предната греда, а Румен Сандев отклони топката към задната, само че тя мина на санмитри от задачата.

В началото на второто полувреме Димитър Васев извърши промяна и в игра се появи ганаецът Ишмаел Байду, който се оказа с основна роля за победното попадение на " Септември " в 67-мата минута.

Байду бе изведен очи в очи с Макенджиев след отличен пас по земя на Мартин Тошев. Ганаецът не съумя да преодолее вратаря на " орлетата ", само че топката попадна у Борис Галчев, който с един финт преодоля вратаря и на празна врата осъществя за 1:0.

Въпреки че това бе първи гол за столичния отбор след завръщането му в елита на българския футбол, Галчев не сподели никакви радостни усеща, защото прекара огромна част от футболната си кариерата точно в тима на " Пирин ".

Във краткотрайното класиране на Първа лига " Септември " и " Пирин " към този момент имат по 3 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР