Сензацията в турнира за Купата на Африканските нации Коморските острови

...
Сензацията в турнира за Купата на Африканските нации Коморските острови
Коментари Харесай

Коморските острови бяха много близо до продължения срещу Камерун с полеви играч на вратата и цял мач с 10 човека

Сензацията в шампионата за Купата на Африканските народи Коморските острови отпадна от шампионата на осминафиналите, откакто загуби с 1:2 от домакина Камерун.

Коморите обаче обраха овациите на почитателите, откакто в дуела излязоха с полеви състезател като вратар и играха съвсем цялостен мач с 10 индивида, откакто капитанът Абду беше изпъден с пряк червен картон още в 7-та минута. Тимът освен не се съобщи, само че и беше покрай продължения против един от любимците в шампионата.

Шакер Алхадур, който кардинално е ляв бек застана под рамката на вратата и направи цели четири спасявания, някои от които бяха много положителни. Алдахур капитулира два пъти в 29-та минута след попадение на Токо Екамби и Абубакар в 70-та минута.

Единственото попадение за Коморите осъществя Мчангама в 81-та минута, откакто вкара неповторим гол от фаул от близо 30 метра.

Освен всичко друго Коморите приключиха с повече точни удари от Камерун - 7 против 6.

До обстановката полеви състезател да се трансформира във вратар се стигна, откакто двама от вратарите на Коморите бяха с ковид, а третият е с травма. От Африканската футболна федерация не разрешиха на тима да картотекира по неотложност нов вратар.

На четвъртфиналите Камерун ще срещне Гамбия, която победи Гвинея с 1:0.

За островната страна това беше дебютно присъединяване в шампионата за Купата на Африка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР