Сензацията на Уимбълдън 2019 Кори Гоф приключи с участието си

...
Сензацията на Уимбълдън 2019 Кори Гоф приключи с участието си
Коментари Харесай

Приказката на 15-годишната сензация Гоф на Уимбълдън приключи

Сензацията на Уимбълдън 2019 Кори Гоф завърши с присъединяване си в шампионата на осминафиналите, откакто бе победена от някогашната номер 1 в света Симона Халеп с 6-3, 6-3.
15-годишната американка се трансформира в център на вниманието, откакто първо преодоля квалификациите, с цел да се трансформира в най-младата участничка в главната скица на конкуренцията в цялата ѝ история, а по-късно записа поредни победи над Винъс Уилямс, Магдалена Рибарикова и Полона Херцог за място на осминафиналите.
Днес обаче тя бе спряна от опитната Халеп, която проби съперничката си общо пет пъти, с цел да стигне до чист триумф след час и 15 минути игра.
По този метод румънката доближи четвъртфиналите на Уимбълдън за четвърти път в кариерата си, а в идващия си мач ще срещне китайката Шуай Джан.
С шампионата се раздели една от фаворитките за купата - чехкинята Каролина Плишкова. Третата сложена в схемата бе съкрушена от сънародничката си Каролина Мухова с 6-4, 5-7, 11-13 в извънредно оспорван мач на Корт 2 в Ол Ингланд Клъб. 
В заключителната част на третия решителен сет Плишкова първа взе превес, откакто проби за 11-10, само че 22-годишната Мухова сподели темперамент и взе идващите три гейма, с цел да затвори мача след три часа и 16 минути игра.
За място на полуфиналите Мухова ще спори с осмата сложена Елина Свитолина, която по-рано през днешния ден победи Петра Мартич в два сета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР