Сензацията е факт! Световният номер 1 и шампион в Маями

...
Сензацията е факт! Световният номер 1 и шампион в Маями
Коментари Харесай

Сензационна загуба на Федерер го свали от върха в ранглистата

Сензацията е реалност! Световният номер 1 и първенец в Маями от 2017 година Роджър Федерер отпадна от конкуренцията още след първия си мач.

Маестрото отстъпи пред 175-ия в света Танаси Кокинакис с 6:3, 3:6, 6:7(4) след близо 2 часа на корта. По този метод швейцарецът ще отстъпи и първото си място в ранглистата, като на върха ще се върне Рафаел Надал.

Миналогодишният първенец в Маями стартира решително и взе елементарно първите си две подавания, а в четвъртия гейм съумя да материализира пробив – 3:1. Това му бе задоволително, с цел да поведе в резултата.

По сходен метод се разви втория сет, само че с противоположен знак за Маестрото. Кокинакис съумя да осъществя пробив за 3:1 и по-късно не изпусна преимуществото си, с цел да изравни резултата.

В решителния сет по-добрите благоприятни условия за пробив се откриха пред Федерер, който в шестия гейм пропусна два брейкбола. До края Кокинакис нямаше проблеми, само че не стигна и до нещо по-сериозно от посрещане. Така се стигна до тайбрек, извоюван от австралиеца с гръцки корени.

Кокинакис се трансформира в тенисистът с най-ниска позиция в ранглистата, който побеждава настоящ номер 1 в света за последните 15 годни. Последният сходен случай беше още веднъж в Маями, през сезон 2003, когато 178-ият в класацията Франсиско Клавет надделя тогавашния номер 1 Лейтън Хюит.

В идващият кръг той ще играе против Фернандо Вердаско.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР