Сензационният арест на хората на благоевградчанина Иван Ганчев-Ганята, Антон Салама

...
Сензационният арест на хората на благоевградчанина Иван Ганчев-Ганята, Антон Салама
Коментари Харесай

Как групата на Ганята докара 10 кг кокаин от Колумбия

Сензационният арест на хората на благоевградчанина Иван Ганчев-Ганята, Антон Салама и Благо, арестувани на бензиностанция Владая с 10 кг кокаин, разкри добре създадена скица за наркотрафик по трасето Колумбия - България, заяви Struma.com.

В петък познавач интервенция на Агенция Митници и Министерство на вътрешните работи разруши от дълго време съществуващия канал и нанесе съществени загуби на трафикантите. Маскиран като руда за металургична компания, кокаинът тръгнал от Колумбия, като пратка по DHL.

100-килограмовата пратка руда предходна през Лондон - до летище София. Тук на летището в петък, млада благоевградчанка, която сякаш работи в металургична компания, трябвало да получи пратката, само че е арестувана и задържана. Благоевградчанката е работила във компания, която участниците в схемата откраднали.

Използвайки съществуваща металургична компания, с подправен щемпел, пратката е изпратена сякаш като заготовка за потребностите на производството ѝ. Пратката е била съпроводена с искане от българската компания за заготовка от известна металургична компания в Латинска Америка. Благоевградчанката - адресат, е арестувана минути, откакто се явила и получила 100-килограмовата мостра-руда.

Предала я на хората на Ганята - Антон и Благо, и като се разделили е задържана. Логистиката към приемането и предаването на пратката е водил Ив. Ганчев - Ганята, от Лондон. Запознати настояват, че в играта е и задържаният в Италия преди година благоевградчанин Радослав Атанасов-Радето, само че към този момент неговото име не излиза на повърхността.

След като получили рудата, в която бил маскиран кокаинът, Благо и Антон е трябвало да извлекат чистия опиат от по този начин наречения феритен прахуляк. Процедурата не е комплицирана и не са нужни специфични устройства за това. В 100 кг. от получената руда се съдържали над 10 кг кокаин. Схемата е добре позната на службите, само че до момента благоевградчани не бяха замесвани в сходна комплицирана игра.

В ареста са благоевградчанката, чието име не успяхме да научим, Антон Салама и братовчеда на Ганята - Благо. За Ганята се твърди, че е в Лондон. Мистериозно е, че ден преди пратката "да падне " Ганчев-Ганята е бил в Благоевград. Вероятно е отпътувал незабавно за Англия, тъй като съгласно наши източници сега той е там.

В тази интервенция, Ганята е началник - Логистика, само че досега не е открит, с цел да бъде свикан за разпит.

Припомняме, че Ганята и Антон Салама бяха задържани в Уганда, където излежаха присъда за източване на банкови сметки. Наскоро бяха освободени и в петък още веднъж паднаха в капан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР