Сенчестият приватизатор Красимир Дачев, който вече е оперативно интересен на

...
Сенчестият приватизатор Красимир Дачев, който вече е оперативно интересен на
Коментари Харесай

Narod.bg в помощ за НАП: Това ли е организираната престъпна група на Красимир Дачев?

Сенчестият приватизатор Красимир Дачев, който към този момент е оперативно забавен на Национална агенция за приходите, не е самичък в „ бизнеса “ си, за който Narod.bg разгласява десетки следствия. Сега предоставяме още информация, която да послужи на данъчните да разплетат цялата активност на олигарха поради съществени подозрения въз основата на данни за проведени от Красимир Дачев схеми за укриване на приходи с неразбираем генезис и противозаконни източници за персонално облагодетелствуване и отбягване на възнаграждение на налози в изключително огромни размери.

Става въпрос за трайно противоправно държание на Дачев повече от 15 година, което допуска ощетяване на страната, българския поданик и обществото с милиони левове.

В този смисъл е необходимо осъществяване на цялостна проверка на имущественото положение на Красимир Дачев поради изложените данни и обстоятелства, с оглед определяне на възможни тежки нарушавания и/или осъществяване на възможни сформира по Наказателен кодекс, включително член 253 от Наказателен кодекс,  изпиране на пари и други стопански закононарушения, включително закононарушения срещу данъчната система, изразяващи се в укриване и надлежно неплащане на налози в изключително огромни размери (чл. 255, 255а от НК) и ощетяване на страната с големи суми.

В хода на проверката да се обърне внимание както на обстоятелствата и документите, по този начин и на всички посочени в сегашния сигнал и свързани с Красимир Дачев физически и юридически лица, а точно:

– Михаил Любенов Друмев ЕГН 500327**** и Юлка Христова Друмева ЕГН 511005****, с общ адрес гр. Свищов, ул. „ Патриарх Евтимий “ № 74, вх.*, ет.*, ап.**

– Ваня Христофорова Боянова  ЕГН 700916****, с адрес гр. София, бул./ул. ж.к.Яворов № 29Б, ет. *, ап.*

– Албена Цветанова Бадева ЕГН 750730**** с адрес гр. Свищов, п.к. 5250, ж.к. „ Надежда “ 1, вх. *, ет. 1, ап. **

Реклама

–        „ Свилоза “ АД;

–        „ А. Р. У. С. Холдинг “ АД

Изложените обстоятелства в следствията на Narod.bg разкриват основателни подозрения, че горепосочените лица в продължение на години са работили като проведена група, осъществявала разнообразни схеми за отклонение на средства към крайния бенефициер и уредник Красимир Дачев в негов персонален интерес и във щета на публичния интерес.

В резултат на „ работата “ им страната и обществото са били ощетени с милиони левове за сметка на персоналното безпричинно и незаконно обогатяване на Дачев, включително посредством укриване на средства и приходи и отбягване заплащането на дължими налози в България и чужбина в големи размери. Съмненията ни се ускоряват и от редица изявления общественото пространство на медии, които нямат нищо общо с Narod.bg.

Нека Национална агенция за приходите извърши нужното в границите на своите пълномощия и чрез предоставените им от закона средства и начини за определяне и доказване на горните догатки, учредени на показаните тук обстоятелства и документи. 

В случай на определяне укриването на данъчни отговорности, е нужно да се подхващат незабавни ограничения против задължените лица по тяхното наложително събиране посредством всички законоустановени начини за това.

В случай, че следствието по част от изнесените обстоятелства и условия е от компетентността на други държавни органи, Национална агенция за приходите може да препрати събраните от нас данни и документи по подготвеност.

Време е да се вземат съществени ограничения против това България да страда от дейностите на предприемачи като Красимир Дачев. Хора като него нямат място в актуалното българско общество, в което все по-отчетливо би трябвало да се прави разлика сред почтените предприемачи, които влагат в предприятията си и ги развиват, за което следва да бъдат поощрявани от страната, и хора, които влагат в корумпиране на държавни чиновници като Красимир Дачев според неговите лични самопризнания (Приложение № 10) и забогатяват за сметка на всички нас, които следва да бъдат сложени на мястото, което заслужават, а точно вън от публичния и икономически живот на страната, като бъдат принудени от страната да компенсират съответно нанесените на страната и обществото материални вреди, резултат от посочените порочни бизнес практики.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР