Сенатът на САЩ утвърди Кенет Мъртън за следващия посланик на

...
Сенатът на САЩ утвърди Кенет Мъртън за следващия посланик на
Коментари Харесай

Сенатът утвърди Кенет Мъртън за посланик на САЩ в България, пристига напролет

Сенатът на Съединени американски щати утвърди Кенет Мъртън за идващия дипломат на Вашингтон в София. 61-годишният посланик ще размени на поста Херо Мустафа и ще дойде в България напролет на 2023 година, оповестиха от американското посолство у нас.

" Утвърденият за дипломат Мъртън е високоуважаван посланик с 35-годишен опит в дипломатическата работа. Неговото предопределение демонстрира стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България ", написаха още от задачата на Съединени американски щати в София.

Кенет Х. Мъртън е роден през 1961 година в град Сейнт Луис, щата Мисури. Когато е на 12-годишна възраст фамилията се преселва в Хъдсън, Охайо. След като приключва гимназия в Хъдсън, Мъртън е признат в Университета в Маями, където се дипломира през 1983 година със специалност " Международни връзки ".

Той стартира работа в дипломатическата работа на Съединени американски щати през 1987 година Бил е дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити, а последната му задача е като шарже д`афер на американското посолство в Хаити. Бил е и стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, се показва в биографичната му информация, оповестена от Белия дом.

Кенет Мъртън е бил и заместник-изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати. Работил е и като основен заместник-помощник секретар в Бюрото за световно ръководство на гении към Държавния департамент, а преди този момент е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Новият дипломат на Вашингтон в София приказва хаитянски креолски език, френски, немски и испански. Със брачната половинка му Сюзън имат две дъщери.

Мъртън е притежател на няколко награди поради активността си в помощ на потърпевшите от земетресението в Хаити през 2010 година



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР