Сенатът на САЩ гласува във вторник, че процедурата по импийчмънт

...
Сенатът на САЩ гласува във вторник, че процедурата по импийчмънт
Коментари Харесай

Процесът по импийчмънт на Тръмп е конституционен, реши Сенатът на САЩ

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава във вторник, че процедурата по импийчмънт на някогашния към този момент президент Доналд Тръмп не опонира на конституцията, предадоха международните осведомителни организации.

Петдесет и шест сенатори се съгласиха с това, че процедурата подхожда на главния закон на страната. Четиридесет и четири гласоподаваха срещу. Така опитът на отбраната на Тръмп да прекъсне процедурата с претекст, че единствено настоящ президент може да бъде подложен на развой по импийчмънт се провали и процедурата продължава, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ръководителите на обвиняването и юристите на отбраната ще разполагат с по 16 часа за своите презентации, които се чака да стартират по обяд в сряда. Процесът ще продължи и през уикенда. Въздействащи фрагменти от насилието в Капитолия на 6 януари, лишило живота на пет души, както и речта на Тръмп пред последователите му преди нахлуването, бяха показани при започване на процеса.

Процедурата против Тръмп стартира предишния месец от следената от демократите Камара на представителите поради ролята му в нападението на 6 януари против Капитолия. По-рано същия ден Тръмп произнесе пламенна тирада пред свои последователи във Вашингтон, в която повтори голословните си изказвания, че загубата му на президентските избори на 3 ноември е била резултат от огромни изборни измами и насърчи последователите си " да се борят с всички сили ".

Доналд Тръмп е първият някогашен президент, станал обект на импийчмънт, както и първият, против който сходна процедура се води два пъти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР