Семейството на разменените бебета иска 300 000 лева. Искът бе

...
Семейството на разменените бебета иска 300 000 лева. Искът бе
Коментари Харесай

Семейството на разменените бебета иска 300 000 лева

Семейството на разменените бебета желае 300 000 лв.. Искът бе изработен към болница “Шейново ” на първото съвещание по делото.

Искът беше импортиран от юриста на фамилията Стоян Стойков. Той е за обезщетение на майката, бащата, по-голямото им дете и дядото на размененото бебе.

До делото се стигна, тъй като болничното заведение отхвърли непринудено да обезщети фамилията. Юристът на лечебното заведение съобщи, че са разпитани очевидци. Сред тях била и акушерка, която е декларирала пред съда, че при изписването на бебето, двете гривни са съпоставени, и всичко е било наред.

“Стана ясно от свидетелските показания, че номерата на гривничките са тествани дали дават отговор една на друга. Проверени са да няма заводски недостатък, че са сложени от акушерката ”, съобщи Величка Костадинова, юрист на болница “Шейново ”.

Майката на едно от разменените бебета още веднъж сподели, че е била изписана небрежно и документите са й били пъхнати в ръцете.

Адвокатът на фамилията съобщи след съвещанието, че измежду очевидците е липсвала акушерка. Именно тя е била на промяна в деня на раждането на двете деца и е напуснала работа два дни по-късно.

Пред съда разпитаният екип от болничното заведение сподели, че всичко е било наред с гривничките, цифрите са съвпадали. Това бяха думите на шест индивида. Други трима също потвърдиха това.

“Номерата на гривничките са тествани, дали дават отговор една на друга, тествани са да няма заводски недостатък, че са сложени от акушерката ”, съобщи още Величка Костадинова.

През януари от болничното заведение обявиха, че ще наемат външен юридически съветник, поради високите парични искания на фамилиите на разменените бебета. Тогава стана ясно, че за породени неимуществени вреди на майката Севда Михайлова са поискани 300 000 лв., посредством юриста им.

АГ “Шейново ” ще изиска мнение, което да удостовери или оспорва желае на Михайлова, от правно лице, наето по външен контракт, заяви шефът й, лекар Румен Велев.

“Ние, като Съвет на шефовете, не можем да преценим размера на тази сума дали е съответен. И дали в действителност това е тъкмо справедливата сума, която би трябвало да бъде изплатена ”, сподели тогава Велев.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР