Семейството на президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин

...
Семейството на президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин
Коментари Харесай

Семейството на лидера на ОАЕ оглави класацията на „Таймс“ за най-богатите фамилии в света

Семейството на президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е прието за най-богатото в света, съгласно рейтинга на „ Таймс “ за най-богатите семейства в света.

В основата на неговото благосъстояние са приходите от търговия с сила, както и способената капиталова политика, включваща вложения в разнообразни компании и пазари на недвижими парцели. По данни на Блумбърг положението на семейството Ал Нахаян се прави оценка на към 300 милиарда $. Семейството от Абу Даби е притежател на компанията Royal Group, в която работят над 27 000 души, ангажирани в разнообразни сфери - от финансите до роботиката. Семейството има дялове в британския футболен клуб Манчестър Сити, компанията на Илон Мъск SpaceX и стилната къща на певицата Риана Savage x Fenty.

Американската фамилия Уолтън, притежател на веригата магазини Walmart с чисто положение от 224,5 милиарда $, е на второ място.

В челната петица са и семейството Марс, притежател на едноименната компания за захарни произведения (160 милиарда долара), семейството Кох, която ръководи индустриалния конгломерат Koch Industries (128,8 милиарда долара), и кралското семейство на Саудитска Арабия (105 милиарда долара). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР