Семейството на председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева притежава

...
Семейството на председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева притежава
Коментари Харесай

Съдийка лъсна с къща + басейн за 240 бона, вдигната с пари от Държавен фонд Земеделие

Семейството на ръководителя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева има къща с басейн в село Долна Баня, заяви проверяващият уебсайт Bird.bg. Построяването ѝ е финансирано със средства по Програмата за развиване на селските региони, т.е. издигната е като къща за посетители с пари от Държавен фонд „ Земеделие “. Става дума за над 236 хиляди лева

Имотът е благосъстоятелност на компанията на мъжа на Дончева – Илия Карамучев. Финасирането е получено от сдружението му „ Далия-88 “. В него съучастник е и майката на арбитър Дончева.

Според Bird.bg компанията е отчитала нулеви разноски за личен състав. До 2016 година, когато изтича мониторингът върху плана, са записани доходи от 98 хиляди лева
Mediapool изпрати въпроси до арбитър Дончева дали парцелът е бил употребен по предопределение като къща за посетители. От софийския апелативен съд дадоха отговор, че тя не има персонален парцел къща за посетители.
„ Дружеството, благосъстоятелност на брачна половинка на арбитър Дончева, има парцел, който е бил финансиран от Държавен фонд „ Земеделие “. Той е употребен като туристическа къща за посетители в изискуемия програмен интервал, за което са осъществявани съответните инспекции от способените органи “, обявиха оттова.

Съдия Дончева е втори мандат отпред на Софийския апелативен съд.

В първия ѝ избухна скандал откакто арбитър Милен Василев остави на видно място свое писмо до Дончева, в което изясни, че я подозира в дейности „ със мощен корупционен аромат “ поради систематизиране на дело за активи на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка. След това Висшият правосъден съвет отхвърли да ѝ наложи дисциплинарно наказване.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР