Семейството на Пабло Пикасо в крайна сметка няма да продава

...
Семейството на Пабло Пикасо в крайна сметка няма да продава
Коментари Харесай

Наследниците на Пикасо няма да продават негова творба като незаменим токен

Семейството на Пабло Пикасо в последна сметка няма да продава цифров документ, обвързван с негова творба, оповестиха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес.

След като внучката и правнукът на испанския художник оповестиха идната продажба на негова керамика и на незаменими токени, юристите на фамилията оповестиха, че наследниците не са упълномощили основаването на каквито и да било " Пикасо токени ".

Фамилно недоразумение е причина за това.

Марина Пикасо и синът й Флориан Пикасо демонстрираха пред Асошиейтед прес преди дни в Женева керамичен съд, за който споделиха, че ще бъде обвързван с " незаместим токен ", който да се продава онлайн. Двамата и мениджърите им оповестиха, че самият съд ще бъде продаден на търг през март дружно с незаместим токен, обвързван с него.

" Може би трябваше да сме малко по-ясни през цялото време ", сподели Сирил Нотърман, дълготраен бизнес управител на Флориан Пикасо, който е диджей и музикален продуцент. Нотърман посочи, че над 1000 незаменими токена, които се пускат в продажба в петък, в действителност са свързани с творби на Флориан, а на не прародител му.

Жан-Жак Нойер, юрист на Администрация Пикасо, ръководеща творбите, притежавани от петима наследници на Пабло Пикасо, и контролираща потреблението на името на фамозния художник, измежду които е и Марина, се свърза с Асошиейтед прес и сподели, че не е одобрявана продажба на никакви " Пикасо незаменими токени ", и че незаменимите токени на Флориан Пикасо и неговите сътрудници са " негово лично създание ", което няма никакво отношение към Пабло Пикасо и неговите произведения.

" Информацията, подадена посредством медиите, съгласно която наследници на Пикасо излизат на пазара с незаменими токени " Пабло Пикасо " е изцяло неправилна ", написа юристът.

Ришар Малка, юрист на другата внучка на художника Диана Видмайер Пикасо, изпрати същото изказване.
Нойер предизвестява, че всяка връзка с творба на Пикасо би нарушила " креативния монопол ", и че всеки незаместим токен, за който се твърди, че е обвързван с такова произведение, би бил " фалшификат ".

Администрация Пикасо ръководи притежанията на три от децата на Пикасо - Мая Видмайер Пикасо, Клод Руис Пикасо и Палома Руис Пикасо , както и на двама внуци - Марина Руис Пикасо и Бернар Руис Пикасо, деца на починалия наследник на създателя Пол Пикасо. Петимата основаха правната конструкция, която съставлява взаимното владеене на интелектуалната благосъстоятелност на Пикасо.

Адвокатът сподели, че съгласно съществуваща конструкция, единствено Клод Руис Пикасо, админ от името на фамилията, може да даде р азрешение за плана с незаменими токени, а той не поддържа концепцията.

" Случва се това, че някои членове на семейството не са съгласни с плана и не желаят името да се загатва ", сподели Флориан Пикасо в телефонен диалог късно в четвъртък, имайки поради фамилното име.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР