Семейство заплашено с 7500 долара дневна глоба от града заради двора на „рая на пеперудите“: „Драконовски и напълно неразумно“

...
Въоръжен с унищожители на плевели, градски екип в Бърлингтън, Онтарио,
Коментари Харесай

Въоръжен с унищожители на плевели, градски екип в Бърлингтън, Онтарио, пристигна необявено в дома на семейство Барнс по-рано това лято за да видим справедливост, съобщава Toronto Star. Това се случи, след като градът заплаши семейство Барнс с ежедневни глоби от 10 000 канадски долара (около 7 500 щатски долара) за „нарушения на правилника“. Вместо това градът „разруши“ двора на Барнс.

Предполагаемите инфекции? Отглеждане на „рай за пеперуди“ от местни растения, без поддържане на растителност под 20 сантиметра (приблизително 8 инча) височина, наред с други нарушения, които семейството оспорва.

Инцидентът предизвика онлайн гняв в общността r/NoLawns (в момента 179 000 членове), след като потребител сподели статията на Star.

Статията изтъква, че собственикът на жилище Карън Барнс има магистърска степен по екология и е наела консултант по естествена градина плюс уважаван адвокат по околна среда, за да отговори на първоначалния проблем на града обвинения и показват, че дворът отговаря на изключение за целеви, „натурализирани“ площи. Градските власти твърдят, че дворът не е отговарял на изискванията.

Консултантът, който оцени двора и го намери „умишлено засаден“, каза на Star, че градският надзорник на подзаконовите актове вместо това го нарече „неподдържан“ и „ спомена многократно присъстващите „плевели“, но не можа да каже кои растения са плевели, отбелязвайки, че „не е експерт по плевелите“.

Семейство Барнс, което ще оспори действията на града в съда, беше опитвайки се да поддържат място за опрашители, като пчели и пеперуди, с растения като „златна пръчица, иглолист, горски мак, лилави астери и млечка“. размер, брой и вкус на плодове и зеленчуци, растящи наблизо. Местните растителни дворове могат да спестят пари, време и вода, като същевременно използват по-малко химикали и избягват променящите климата емисии от задвижвано с газ оборудване за тревни площи.

Коментари към публикацията в Reddit критикуват официозните, сурови отговори на града, включително заплахите за глоби, изпратени до ипотечната компания на Барнс.

„[Т]ези глоби са драконовски и напълно неразумни, като се има предвид, че не се нанася „вреда“ на квартала или града по никакъв начин,“ един Redditor написа. Този потребител смята, че дворът е законен, като цитира статията за квоти за „растителност, умишлено засадена или култивирана с един или повече вида диви цветя, храсти, едногодишни, трайни насаждения, декоративни треви или комбинация от тях, която се наблюдава и поддържа.“< /p>

Други потребители симпатизираха на семейство Барнс. Един написа: „[Т]е не просто имаха зона, останала да подивеят, те умишлено засаждаха и поддържаха набор от местни растения, които според собствените [подзаконови актове] на Бърлингтън трябва да бъдат освободени.”

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за лесни съвети как да спестите повече, да хабите по-малко и да си помогнете като същевременно помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР