Семейство от уелското село Ню Брайтън, Флинчър, е открило на

...
Семейство от уелското село Ню Брайтън, Флинчър, е открило на
Коментари Харесай

Туристи се натъкнаха на удивителна находка на плажа ВИДЕО

Семейство от уелското село Ню Брайтън, Флинчър, е разкрило на плаж голям куп морски "патици " (Goosenecked Barnacles) - най-скъпите морски деликатеси, оповестява Liverpool Echo.

Мартин Грийн дружно със фамилията си е бил на отмора покрай град Карнарвон. Докато се разхождали по плажа, брачната половинка му Джема забелязала огромен пън, изплувал на плажа, за който се придържали хиляди създания с пипала. Грийн е декларирал, че в никакъв случай до момента не е виждал сходно нещо.

„ Когато се разхождахме по плажа, Джема ни извика и сподели:„ Върнете се и вижте това “. Ние погледнахме и те приличаха на извънземни от различен свят ”, споделя Грийн.



Когато фамилията се прибрало у дома, синът на Грийн Даниел се опитал да откри в интернет информация за създанията. Оказало се, че това са морски "патици " - необичаен тип морски създания, който се считат за деликатес. Те са изключително ценени в Португалия и Испания, където са известни като „ персебес “.



„ Оказва се, че това е едно от най-скъпите морски създания, които можете да си купите. Те костват по 25 паунда всяко, а на дървото имаше към две хиляди “, споделил е Грийн. По този метод общата стойност на находката може да доближи 50 хиляди паунда. Той е декларирал, че не желае да разкрие точното местонахождение на находката, с цел да не бъдат унищожени от феновете на облагата.

В Североизточна Испания риболовците рискуват живота си, с цел да съберат тези същества. Поради цената си, морските "патици " са станали обект на интерес на нарушителите.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР