Семейство Михайлови от Сливен разказва по БТВ как инфлацията се

...
Семейство Михайлови от Сливен разказва по БТВ как инфлацията се
Коментари Харесай

Михаил Михайлов: Поправях хладилник на баба, която имаше за зимата само чушки във фризера

Семейство Михайлови от Сливен споделя по БТВ по какъв начин инфлацията се отразява на едно средностатистическо семейство с две деца и техния фамилен бизнес в България:

" Не ми се мисли за зимата, дървата нарастна, токът, газта може да я спрат, не знам по какъв начин ще се отопляват хората. Имаме личен бизнес - ресторантско барово съоръжение, вършим хладилници и перални по домовете. Имаме две деца. Без хапчета не можем да живеем. Допреди 2 години бяха доста добре нещата. 

Последните шест месеца е цялостен пъкъл. Живеем ден за ден. Приходите са съвсем едни и същи, разноските - двойни и тройни. Едно вентилаторче беше 20, в този момент е 25 лв.. Няма по какъв начин да разбираем на клиента. Една баба си прави сметката дали да купи нов ледник да стои празен или да вземе втора ръка и най-малко да има кисело мляко вътре.

Една стара жена имаше в разваления си хладилник само чушки във фризера за зимата. Имаше малко самун, кисело мляко и масло. Взех чушките у дома да не се скапват, след това смених компресора, връщаме ги - ситуацията е трагично.

Жена ми поема поръчките в офиса. Малко трябваше да спестим от служащи и да уволним хора. Децата желаят на море, само че няма по какъв начин, разноските огромни там. Устойчивостта ни е на тестване. 6 месеца събираме пари за една крушка за осветяване " - описа главата на фамилията, Михаил. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР