Семействата на някои от 230-те заложници, отвлечени на 7 октомври

...
Семействата на някои от 230-те заложници, отвлечени на 7 октомври
Коментари Харесай

Хамас предложи размяна на затворници, Израел отхвърли предложението

Семействата на някои от 230-те заложници, отвлечени на 7 октомври от бойци на Хамас, приканиха за тяхното бързо освобождение. По-рано радикалната палестинска формация предложи замяна на всички държани от нея заложници против освобождението на всички палестински пандизчии от пандизите в Израел. Но израелският министър председател Нетаняху, който се срещна с някои от фамилиите на заложниците, дефинира предлагането на Хамас като „ психически гнет “ .

" Докато ускоряваме военният напън, до момента в който огневата мощност става по-силна и колкото по-мощно удряме Хамас, толкоз по-вероятно е да ги доведем до обстановка, в която да са склонни на решения, които разрешават да се съберете с вашите близки ", съобщи Йоав Галант, министър на защитата на Израел.

Мнозина в Израел, в това число фамилии на заложници, винят твърдата позиция на държавното управление към палестинците за утежняването на рецесията.

Междувременно Израел отзова дипломатите си от Турция, откакто нейният президент съобщи на огромен протест в Истанбул, че израелското държавно управление се държи „ като военнопрестъпник “ и „ се пробва да унищожи палестинците “ .

Външният министър на Израел Ели Коен съобщи, че преразглежда връзките с Турция. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР