Семейства с доход от 400 до 500 лева на човек

...
Семейства с доход от 400 до 500 лева на човек
Коментари Харесай

Бисер Петков: Семейство с едно дете с доход от 400 до 500 лева на човек ще получава 32 лева месечна помощ



Семейства с приход от 400 до 500 лв. на човек се планува да получават 80 % от цялостния размер на помощта, изясни министърът. Така семейство с едно дете с приход от 400 до 500 лв. на човек ще получава 32 лв. месечна помощ. Това е вторият рентабилен аршин, който вкарваме за приемане на месечни помощи за деца. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министърът на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила.

Той сподели още, че месечната помощ за развъждане на дете да се усили от 37 на 40 лева за семейство с приход на човек до 400 лв.. Това планува проектобюджетът за идната година. „ За семейство с две деца цялостният размер на помощта се планува да се усили от 85 лева на 90 лева, за семейство с три деца - от 130 лева на 135 лева, сподели той. Предлага се и разширение на обсега на фамилиите, които получават детски добавки “, добави той.

В отговор на въпрос министър Петков сподели, че не е осведомен с предложение за понижаване на вдовишките пенсии.

Относно препоръчаната смяна от следващата година работодателите да заплащат единствено 50 % от осигурителния приход за първите три дни болничен вместо сегашните 70 %, общественият министър сподели, че това са оферти, които занапред ще се разискват в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт и в Националния съвет за тристранно съдействие. „ Това е една мярка, която е ориентирана към ограничение на непозволеното прилагане на болнични, в случай че тя не среща поддръжка от обществените сътрудници, склонни сме да я преосмислим “, добави той.

Относно поисканата му оставка от работодателите, Бисер Петков сподели, че неговата оставка постоянно е разполагаем на премиера. „ Ако той реши, че това, което върша, не подхожда на политиката или пък е спънка за обществения разговор, постоянно съм подготвен да се отдръпва “, добави той.

По мотив предлагането за нарастване на минималните осигурителни приходи с 3,9 %, Петков изясни, че толкоз е прогнозният растеж на Брутният вътрешен продукт за идната година. „ Готов съм незабавно да водим сериозен диалог би трябвало ли да ги има към този момент минималните осигурителни приходи, може ли с нещо да ги сменяем “, сподели общественият министър. По думите му това би трябвало да бъде част от диалога за механизма за установяване на минималната работна заплата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР