Семейства от Карнобат ще прекарат празниците във влага и мухъл.

...
Семейства от Карнобат ще прекарат празниците във влага и мухъл.
Коментари Харесай

Санирани апартаменти в Карнобат протекоха

Семейства от Карнобат ще прекарат празниците във влага и плесен. Санираните им жилища протекли, откакто компанията завършила с ремонта. Въпреки десетките тъжби, които са изпратили и до общината и до районното министерство, отговор няма.

Всеки дъжд се трансформира в проблем за семейство Славови, откогато апартаментът им е саниран. Но даже и да не вали, таванът в една от стаите им е паднал, а влага и плесен има във всяко помещение.

И други фамилии в постройката са пострадали.

„ Проблемите, които имат фамилиите на горните етажи, са доста съществени. И техническо лице въпреки всичко би трябвало да каже коя е повода, само че улуците не са довършени, има кабели, които съгласно нас са рискови и стърчат, висят пред входа на блока ни. Има шахти пред мазите, които останаха без решетки”, сподели Надежда Петкова, ръководител на Сдружението на притежателите.

„ Ако знаех, че нещата ще стигнат до това състояние, в никакъв случай не бих разрешил да ми се направи тази саниране. То това в действителност е реплика на саниране”, безапелационен е Белун Иванов, който също е от пострадалите.

През зимата във всички блокове, които бяха обновявани по безплатната стратегия за саниране, внезапно санирането спря. Тогава от общината обясниха, че са го спрели поради минусовите температури и месеци наред хората бяха оставени с отворени покриви, течове и влага.

„ Санирането на този блок не е завършило, действително обектът не е въведен в употреба и няма да бъде въведен, до момента в който тези забележими проблеми не бъдат отстранени. Първо би трябвало да се направи ремонт на покрива в некачествената част, където е осъществен подобен. Действително има ламарини, които са с противоположен надолнище и следва да се подменят на цяло с нови. Това ще бъде направено от компанията и в случай че тя не го направи, този обект няма да бъде въведен в експлоатация”, увери Златина Димитрова от община Карнобат, началник на плана за енергийна успеваемост.

В блока, в който живее Елена, санирането е завършило, само че там също се оплакват от течове.

„ Досега нямаше проблем. Като валя, изолацията хлътна в кухнята, където има влага и тече вода напряко по прозореца, без да има перваз на прозореца. Мисля си, че е от улуците”, показва Елена.

„ По контракт компанията, която прави ремонта, си носи гаранция. Досега не сме получавали недоволство от госпожата. В момента, в който получим, според контракта, ще потърсим компанията и ще си в профил забележките, които са некачествено направени като ремонтни дейности”, уточни Златина Димитрова от община Карнобат.

От там дадоха обещание до десетина дни да се вземат съществени ограничения и проблемите да се отстранят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР