Селтик се наложи над Рейнджърс с 3:2 у дома в

...
Селтик се наложи над Рейнджърс с 3:2 у дома в
Коментари Харесай

Селтик взе голямото дерби с Рейнджърс и се взира в титлата

Селтик се наложи над Рейнджърс с 3:2 вкъщи в огромното дерби на шотландската Висша лига. " Детелините " завоюваха горещия конфликт, изпълнен с спорни моменти, с цел да пернат с цели 12 точки пред главния си преследвач и противник през годините.

Кього Фурухаши изведе водачите в класирането напред в резултата в 26-та минута, като преди този момент попадение на японеца и такова на Алфредо Морелос от гостите бяха анулирани. Голът на колумбийския национал, който не бе зачетен поради нарушаване, провокира огромни полемики измежду коментатори и анализатори, само че в последна сметка не бе приет за постоянен. Рейнджърс се окопити след попадението на Фурухаши и възвърне паритета посредством Джеймс Таверние в края на първото полувреме.

След почивката обаче играчите на Анге Постекоглу си върнаха преднината посредством Фурухаши, а Жота направи резултата 3:1 в 73-та минута. Воденият от Майкъл Бийл отбор не се отхвърли и понижи изоставането си с гол номер 100 на Таверние за клуба, само че за повече нямаше сили и по този начин не завоюва шеста поредна аудиенция на " Селтик Парк ".

Успехът на домакините отвори разлика от 12 точки пред Рейнджърс, което на процедура им подпечата и шампионската купа на страната. За " детелините " тя ще бъде под номер 53, с което те ще се приближат на две от Рейнджърс. В идващия кръг от шампионата Рейнджърс посреща Сейнт Мирън, а Селтик гостува на Килмарнък. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР