Селска църква даде пример как трябва да се работи в

...
Селска църква даде пример как трябва да се работи в
Коментари Харесай

Селска църква даде пример как се служи в условията на коронавирус

Селска черква даде образец по какъв начин би трябвало да се работи в навечерието на Великден на фона на разразилата се рискова пандемия от ковид, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Отец Михаил от храма „ Свети Георги Победоносец “ в софийското село Лозен е провел всички защитни ограничения, тъй че православните християни да могат да се молят без да се опасяват, че могат да се заразят от рисковия вирус.

Още на входа миряните могат да се срещнат с напътствията. На тяхно разположение са също по този начин дезинфектанти, ръкавици и маски. Предпазните ограничения, взети от отец Михаил, се приветстват от локалните поданици.

Той също по този начин беседва с всички искащи, които желаят да посетят храма и им изяснява по какъв метод да го създадат, по какъв брой души и други

Отец Михаил е прочут измежду своето паство с това, че е възстановил църквата, в която служи, а също по този начин е основал един от най-добре поддържаните гробищни паркове в страната. Преди да стартира да служи в село Лозен, той дълги години е прекарал в Германия.

По последни данни в България 276 души имат позитивни проби за ковид, от тях трима са умряли, а от началото на седмицата към този момент има и първите излекувани.

Пандемията изправи на тествания освен силите на страната, само че и на Българската православна черква. Причината е в това, че за оправянето с ковид хората не би трябвало да се събират по доста на едно място. Храмовете са едно от тези места, където има доста хора. По тази причина редица православни църкви, в това число Вселенската патриаршия преустановиха церемониите и службите, до момента в който трае битката с ковид. От сряда е затворен за гости и Храма на Божи гроб в Йерусалим. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР