Село Калугерово връчи на Илиян Кузманов Златен ключ, като го

...
Село Калугерово връчи на Илиян Кузманов Златен ключ, като го
Коментари Харесай

Най-успелият ни писател в чужбина получи почетен Златен ключ

Село Калугерово връчи на Илиян Кузманов Златен ключ, като го предложи и за почетен жител на Калугерово. Илиян заслужи оценката си освен с невероятното показване на своята книга " Ако срещнеш Буда, убий го! “, достигнала до 15 място по продажби в Амазон, само че посредством това свое персонално достижение, той съумя да накара над 2000 непознати медии да приказват за България и за надарените писатели, които ние имаме. 

Илиян съумя да завоюва интернационален книжовен конкурс в Съединени американски щати, както и да е финалист на няколко други. Това, което твори, се приема еднообразно добре както от аудитория, по този начин и от рецензията. Няколко от най-продаваните създатели в Щатите се изрекоха повече от ласкаво за нашето момче. Илиян е освен разгласен за най-сексапилен публицист за 2021 от авторитетното списание " Film Daily ", само че е един от най-интелигентните хора в света, член на МЕНСА и с IQ по-високо от това на Айнщайн. 

Той е също по този начин обществен бизнесмен, който връща цялата си облага назад в обществото, почерпил опит от своите корени надълбоко заровени в Калугерово.

Неговите предшественици са заможни търговци и бизнесмени, потомство след потомство допринасяли със личните си средства за развиването на просветата и културата в Калугерово. Род, от който е освен първият кмет на селото на самостоятелна България, само че доста преди този момент те са били будни родолюбци и хора умеещи да развиват бизнес.

Илиян развива обществено предприемачество в България, като се бори с проблемите, разрушаващи обществото ни - корупция, безхаберност и незаинтересованост. Чрез активността си, както и посредством родовата памет, той демонстрира, че капитализмът, както и парите не са нещо неприятно, а в противен случай, това са устоите на свободните хора и общество. А както споделя самият той: 

" Ако не сме свободни, да вършим това което ни доставя наслаждение и ни кара да се усещаме задоволени, нищо няма смисъл. Все едно сме се върнали в робството на социализма, когато едни лицемери ни споделяха какво е положително и неприятно за нас, по какъв начин да маршируваме, какви лозунги да рецитираме, по какъв начин да живеем, в какво да имаме вяра и какво е истина! “. 

Последната самодейност на Илиян, за запазване на родовата памет, е взаимно с Регионалната Библиотека " Никола Фурнаджиев " и Община Пазарджик, целяща да събере фотографии и истории за кукерския фестивал - обред на няколко стотин години, с който се слави родното му Калугерово.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР