Село Християново вече има църква, първата новопостроена от близо век.

...
Село Християново вече има църква, първата новопостроена от близо век.
Коментари Харесай

Християново с нова църква, изградена е с дарения

Село Християново към този момент има черква, първата новопостроена от близо век.

С празнично свещенодействие на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан тя бе осветена. Храмът " Свети Николай Чудотворец ", построен със средства от дарения, се издига на терен, наименуван от хората „ Черковище ”, в миналото на това място е имало наслада и познания в светско учебно заведение, споделяха пред гостите си християновци. „ Празничният ден съчетава прелестно предишното и бъдещето, вярата и вярата, труда и любовта, свободата и независимостта. Кара ни да се замислим с гордо вдигната глава да продължим напред, следвайки заветите на нашите предшественици. ”, сподели кметът Албена Динева, която благодари поименно на всички положителни хора за довършването на храма на празненство. 



„ Християновци сбъднаха фантазията си. Имат храм. Осветената черква през днешния ден демонстрира, че можем да градим положително, когато си подаваме ръце за него с готовност, старания и единение. Бог да закриля вашите фамилии и близки ”, сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев, който е един от спомоществувателите. Заедно с депутата Георги Гьоков и евродепутата от БСП/ПЕС Петър Курумбашев, Стойнев благодари на Старозагорската митрополия, на кмета Динева и на Галина Господинова за благотворителната самодейност за дотъкмяване на дълго чакания храм на селото.

„ Няма друга институция като българската православна черква, която да сплотява по този начин народа ни, както го е водила и съхранявала през годините, с доста религия ”, означи ролята на църквата Курумбашев, който съпостави тържествения обред по освещаването, с тържествата в храмовете „ Св. Александър Невски ” и в Света гора. Народният представител Георги Гьоков благодари на всички донори, в това число и на Младежкото обединяване в БСП-Стара Загора. „ Заедно с 20 запалянковци, преди две години стартирахме довършителните действия с непринуден труд, след това храмовото дело продължи с доста старание, защото средства в бюджета нямаше. Днес икона на Св. Николай Чудотворец Мирликийски, направена от младежкия водач Владимир Грамовски и социалистката Стела Герджикова, посреща миряните на входа ”, описа Галина Господинова - секретар на Общинския партиен съвет, както и за мощното рамо на депутатите, за поддръжката от работливите християновци, средствата от бизнесмени, общински съветници на левицата, която е получена по време на благотворителната акция.

В празничните ритуали участваха регионалният ръководител на БСП-Стара Загора Румяна Динева, ръководителят на Общинския съвет Валентина Бонева, общинските съветници от левицата, общественици и други донори. Кметът Албена Динева предложения всички присъстващи храмовото освещаване на особено подготвен курбан за здраве и избавление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР