Селекционерът на украинския национален Олександър Петраков и местната футболна асоциация

...
Селекционерът на украинския национален Олександър Петраков и местната футболна асоциация
Коментари Харесай

Украйна остана без селекционер

Селекционерът на украинския народен Олександър Петраков и локалната футболна асоциация (УАФ) оповестиха в взаимно изказване, че приключват връзките си. На фона на изказванията от двете страни преди Нова година и неналичието на предложение за нов контракт това не наподобява изключително неочакван процес на събитията. 
Петраков беше селекционер на всички младежки национални тимове на страната от 2011 до 2020 година. По това време той води и младежите до 20 години, които станаха Световни първенци през 2019-а. През 2021 година Петраков беше назначен в началото за краткотраен селекционер, откакто Андрий Ребров не съумя да си приключи контракта с тим от ОАЕ, с цел да поеме отбора. След това обаче беше одобрен като непрекъснат, защото квалификациите за Катар 2022 предстояха. Той води Украйна общо в 15 мача, в които реализира 6 победи, в 7 приключва наедно и претърпява две загуби. Украйна обаче не съумя да се класира на Световните финали, откакто загуби баража с Уелс.  УАФ изрича откровени благодарности на Олександър Петраков и неговия треньорски щаб за високия професионализъм и незабравимите победи, които донесе като селекционер. В същото време достиженията му младежкия народен тим на Световното състезание U20 вечно са записани със златни букви в историята на украинския футбол, написаха от федерацията. 
За момента не е ясно кой ще бъде идващият народен треньор на страната, която сега се бори за териториалната си целокупност, нападната от съветската войска. 

“За мен този интервал ще остане най-топъл спомен в сърцето ми. Искам да благодаря на играчите, на хората от екипа. Прекарахме година и половина обединени и въодушевени. Стремяхме се да реализираме най-голямото, което беше заложено като цел. Стремяхме се за защитим ползите на Украйна на футболното поле и отвън него ”, съобщи пък Петраков. 

В квалификациите за Европейското състезание през 2024 година Украйна попадна в група “С ” с много съществени съперници в лицето на Англия и Италия, а другите два тима са Малта и Северна Македония.


















22:00 13/01 22:00 13/01 21:45 13/01 16:30 12/01 19:00 12/01 21:00 12/01 22:00 12/01 22:00 12/01






























--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР