Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал определи Кевин Де Бройне

...
Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал определи Кевин Де Бройне
Коментари Харесай

Ван Гаал: Де Бройне е най-добрият в света и заслужава „Златната топка“

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал дефинира Кевин Де Бройне като най-хубавия състезател в света и заслужаващ „ Златната топка “, само че счита, че позицията му на полузащитник е против него в битката за най-престижното самостоятелно отличие .
Луис ван Гаал.
Плеймейкърът на Манчестър Сити дойде за уговорките си с националния тим на Белгия след страховит сезон с „ жителите “, като непрекъснатите му мощни изяви имаха съществена роля за спечелването на купата във Висшата лига с точка пред втория Ливърпул. Карим Бензема е парещ любимец за „ Златната топка “, откакто изведе Реал Мадрид до триумфи в Ла Лига и Шампионската лига.

Предвид обстоятелството, че няма Световно или Европейско състезание преди гласуването за „ Златната топка “ по-късно тази година, домашните и европейски титли евентуално ще имат тежест в интерес на френския национал при възможното му награждаване с наградата. Де Бройне може да има шансове за премията, в случай че Белгия се оправи добре на Мондиала в края на годината и Сити създадат мощен сезон както на вътрешната, по този начин и на европейската сцена. Това ще сложи Де Бройне измежду кандидатите, което ще бъде значително изцяло справедливо, съгласно Ван Гаал.

„ За мен Де Бройне е Играч на годината. „ Златната топка “? Точно това имам поради, да. Но като полузащитник няма да му бъде елементарно да бъде определен. Винаги нападателите печелят званието “, сподели експертът преди гостуването на „ лалетата “ на Белгия в Лигата на нациите довечера. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР