Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал определи като смехотворно провеждането

...
Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал определи като смехотворно провеждането
Коментари Харесай

Луис ван Гаал се противопостави на провеждането на Мондиал 2022

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал дефинира като смехотворно провеждането на международното състезание по футбол в Катар.

 

Жребият за Мондиала ще бъде изтеглен на 1 април, а шампионатът ще се организира от 21 ноември до 18 декември тази година. Още от избора на дребната персийска страна за хазаин обаче ФИФА е подложена на непрекъснати рецензии за решението си и неведнъж е призовавана от разнообразни лица и организации да промени решението си.

 

" Смехотворно е, че ще играем в страна, в която, както споделя ФИФА, ще развиваме футбола. И те вършат това, като провеждат шампионат от подобен мащаб там. Всичко е за пари и с комерсиална цел. Това е значимото за ФИФА ", сподели Ван Гаал.

 

Изборът на Катар от страна на ФИФА е посочван неведнъж като корупционен, само че международната централна настойчиво отхвърля тези изказвания. Освен това Катар е непрекъснато подложен на критика за неспазване на човешките права, както и за употреба на служащите, строили стадионите.

 

" Защо мислите аз не съм в някоя от комисиите на ФИФА с моята експертиза? Защото аз постоянно съм бил срещу сходни избори. Те не са верни ", сподели 70-годишният Ван Гаал.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР