Селекционерът на националния отбор за жени под 18 години Антонина

...
Селекционерът на националния отбор за жени под 18 години Антонина
Коментари Харесай

Антонина Зетова: Притеснението повлия доста на нашето представяне

Селекционерът на националния тим за дами под 18 години Антонина Зетова не скри рецензиите си към своите избранички след финала на зоналната подготовка за Европейско състезание. България позволи загуба с 2:3 от Турция в директната борба за квота.

Турнирът, на който страната ни бе хазаин, се организира в столичната зала " Христо Ботев ", като доста почитатели извършиха трибуните в последните два дни.

Г-жо Зетова, видяхме сълзи в очите на девойките след края на финала. Такава ли страст и вложение желаете да виждате в тима?

Честно казано, аз имам малко запаси откъм влагането на девойките. То е обикновено за тях, само че ги видях много по-притеснени от естественото. Някои от тях, не всички бях. Притеснението повлия много на нашето показване.

Тоест, предварителното фаворизиране на Турция, ни изигра неприятна роля?

Не. Турция знаем, че са класен тим, само че видяхте по какъв начин приключиха геймовете и те демонстрираха терзание. Просто в тайбрека, да кажем, ние тръгнахме по-притеснени от тях. Незнайно за какво. Тази нерешителност беше и в двете полета, въз основата на сервиса, който се биеше. Сервисът в този мач беше главен. Може би единственият детайл, на който се справихме доста добре. Страшно доста запаси имаме в интерпретацията на мачове от подобен сан. Мисля, че би трябвало да мине малко време, девойките да натрупат опит и самочувствие, с цел да можем да има повече неизменност против мощните тимове, които се вижда, че са не са чак толкоз мощни.



България изигра страховит първи и четвърти гейм, изключително в офанзива. Това ли лице желаете да виждате на тима? И какъв брой още ще е належащо да се сътвори това неизменност, за което говорите?

Надяваме се още на идващия шампионат. Този шампионат беше доста значим за мен, с цел да видя и преценява характера и дейностите на девойките, тъй като още през цялото време ви споделих, че подготовката беше, с цел да бием от първия път. Но ми беше забавно да видя към този момент и в най-важните моменти кой-как реагира. Да кажем - видях някои забавни неща.

В хода на шампионата направихте разнообразни ротации и дадохте късмет на повече девойки. Във финала заложихте на Божидара Арнаудова и Божидара Иванова. Доволни ли сте от включването им?

Дари се включи на необикновен за нея пост. Пробвах я на диагонал. Исках да видя дали ще може да се оправи, защото в клуба си тя играе към този момент на този пост, само че още и е рано. Все отново да не забравяме, че тя е набор 2009.

Предполагам, че ще желаете още един лагер преди идната подготовка, която е април месец. Ще пробвате ли и други девойки или запазвате сегашния състав?

Нека първо да мине малко време. Трябва да проучваме тази подготовка, да проучваме какво сме създали и какво може. Може би по-натам ще решим тактиката за идващите ни лагери.

В полуфинала и финала се радвахме на цялостни трибуни в зала „ Христо Ботев ". Радвате ли се, че тези девойки са обект на внимание и поддръжка от страна на почитателите?

Да. Смятам, че това би трябвало да бъде естественото нещо в един волейбол мач.

Отрази ли им се добре тази поддръжка?

Не мога да кажа. Подкрепата беше добра, само че виждам, че на някои от девойките им пристигна допълнително.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР