Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди няма да

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди няма да
Коментари Харесай

Любо Ганев: Силвано няма да обърне внимание на думите на Георги Братоев

Селекционерът на националния тим по волейбол Силвано Пранди няма да обърне внимание на думите на Георги Братоев по отношение на възрастта му (71 години) и възможната деменция, от която страда. Това най-малко твърди членът на УС на родната федерация по волейбол Любо Ганев.

Той разяснява, че италианецът няма подложен ултиматум да повика братя Братоеви, Николай Учиков и Николай Николов за олимпийската подготовка през януари, което е в контраст с думите на Данчо Лазаров.

"Не сме сложили изискване на Силвано Пранди, просто искахме през януари да създадем всичко допустимо да бъдат най-хубавите и най-мотивираните, с цел да имаме даже дребен късмет. Не е ултиматум, а да сме сигурни, че най-добре квалифицираните ще бъдат извикани. Със сигурност Георги (Братоев) и Пранди ще работят дружно. Познавайки Силвано, той няма да обърне внимание на тези думи (за деменцията). Работата на състезателите е да приказват на игрището. И на мен ми споделяха че съм пълен, само че отивам, отигравам 50 топки и им споделям – „ не съм с контракт за фотомодел, а с цел да върша точки”. Разбрахме се, приказвах със Силвано. Всеки един треньор ще желае най-силните състезатели. Пранди ще дефинира кои играчи ще включи. Има период преди квалификацията, най-вероятно ще се извикат 17-18 момчета, които щабът ще избере. Пред Пранди няма изискване да върне Братоеви и Ники Николов”, разяснява обстановката пред Българска национална телевизия Любо Ганев.

Той добави, че България има действителен късмет да завоюва квалификацията в Берлин, като също влезе в несъгласие с Теодор Салпаров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР