Селекционерът на националния отбор по волейбол при жените Лоренцо Мичели

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол при жените Лоренцо Мичели
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели и Нася Димитрова: Играхме със самочувствие

Селекционерът на националния тим по волейбол при дамите Лоренцо Мичели остана удовлетворен от чистия триумф с 3:0 гейма над Доминиканската република в Лигата на нациите. Турнирът се организира в София.

Състезателките му завоюваха трите точки от първия си дуел в „ Арена Армеец “.

Наставникът похвали девойките за постоянството в играта във вторник вечерта.

„ Имахме прецизен проект какво би трябвало да създадем против тъкмо този противник, с цел да реализираме триумф. Имахме да ги притиснем, с цел да ги нападаме. Иначе са сложни за побеждаване. Момичетата извършиха съвсем всички инструкции до последния детайл. Играхме със самочувствие и това ме прави благополучен “, показа Лоренцо Мичели.

Един от водачите в отбора Нася Димитрова също показа удовлетворение от представянето на отбора.

„ Възползвахме се от тяхното недоразумение, видяхте в тяхната игра имаше много съмнения. Макар че аз чаках през днешния ден да бъде доста тежък мач. Но се веселя, че успяхме да реализираме чист триумф, тъй като тези три точки са доста значими за нас. Със сигурност има неща за рецензия, сигурно има неща, върху които да се работи. Но аз считам, че девойките вътре би трябвало да изгарят от предпочитание и би трябвало да кипят в игрището, да играят със мощен дух, изключително когато сме в България “, сподели Нася Димитрова.

Националката изигра мощен мач - приключи с 10 точки и беше непоколебима на обсада.

С успеха България се изкачи на 12-о място във краткотрайното класиране, изпреварвайки директния си съперник в битката за оставане Белгия.

Автор: Росен Станчев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР