Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев обяви списъка

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев обяви списъка
Коментари Харесай

Петър Хубчев повика Спас Делев и Тонев за мачовете с Франция и Люксембург

Селекционерът на националния тим по футбол Петър Хубчев разгласи листата на футболистите, играещи в чужбина, за последните две международни квалификации с Франция и Люксембург. Спас Делев и Александър Тонев, които бяха контузени и не взеха присъединяване в дуелите с Швеция и Холандия, се завръщат в отбора.

Впечатление прави отсъствието на Георги Миланов, който беше титуляр против Швеция и подаде за първия гол на Станислав Манолев, а с Холандия влезе като запаса в 23-ата минута. Халфът на ЦСКА (Москва) има 37 мача и два гола за националния отбор. От началото на сезона той има едвам четири мача и 118 минути за клубния си отбор, като единствено един път стартира като титуляр.

 Отсъствието на Георги Миланов е единствената разлика от листата за предходните два мача, най-малко измежду играещите в чужбина.
© LAP.bg

Отсъствието на Георги Миланов е единствената разлика от листата за предходните два мача, най-малко измежду играещите в чужбина.

След дуела с Холандия Петър Хубчев разкритикува намерено някои от футболистите, само че не пожела да посочва имената им.

Има момчета, които си мислят, че са национали по право, без да дават всичко от себе си. Има и момчета, които макар тази отмалялост се пробваха да минат тази граница и дадоха всичко от себе си. Ще беседвам с едните, и с другите. Те имат качества и съм сигурен в това, само че във футбола не става единствено с качества, би трябвало да показваш сърце и доста хъс. Аз не го виждам у някои хора ", сподели Хубчев след провалянето с 1:3 в Амстердам при започване на месеца.

Още тогава селекционерът изясни, че това може да се отрази на идващите му повиквателни. Сред играещите в чужбина отсъствието на Миланов е единствената разлика.

Националният тим приема Франция на 7 октомври на стадион " Васил Левски ", а три дни по-късно гостува на Люксембург. Тимът заема четвъртото място в групата с 12 точки, а " петлите " са лидер със 17. Второто място се заема от Швеция с 16, а Холандия е трети с 13.

Първият се класира непосредствено на Мондиала в Русия следващата година, а осемте най-хубави втори тима играят плейофи.

Списък на играещите в чужбина за мачовете с Франция и Люксембург
Пламен Илиев ( " Астра ", Румъния), Страхил Попов ( " Касъмпаша ", Турция), Петър Занев ( " Амкар ", Русия), Васил Божиков ( " Слован Братислава ", Словакия), Георги Костадинов ( " Макаби Хайфа ", Израел), Симеон Славчев ( " Лехия ", Полша), Ивайло Чочев ( " Палермо ", Италия), Александър Тонев ( " Кротоне ", Италия), Ивелин Попов ( " Спартак Москва ", Русия), Спас Делев ( " Погон ", Полша), Божидар Краев ( " Мидтиланд ", Дания), Андрей Гълъбинов ( " Дженоа ", Италия).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР