Селекционерът на националния отбор по футбол на Черна гора Миодраг

...
Селекционерът на националния отбор по футбол на Черна гора Миодраг
Коментари Харесай

Миодраг Радулович: Вярвам в отбора, целта ми е да отида на голям форум като треньор на Черна гора

Селекционерът на националния тим по футбол на Черна гора Миодраг Радулович приказва на обичайния брифинг преди утрешната европейска подготовка в Подгорица.

Студийната ни стратегия стартира в 18:30 часа.

Преди срещата Радулович показа, че неговата персонална цел е да класира страната за огромен конгрес и бе безапелационен, че триумф против " лъвовете " ще остави черногорците в битката за място на Евро 2024 макар неверната стъпка против Литва преди няколко дни.

" Вярвам в тима и считам, че заслужаваме повече. Целта ми е да отида на огромен конгрес като треньор на Черна гора. Но сега основната ни цел е да вдигнем тима физически и душевен след шокиращия завършек на мача в Каунас. След скучно първо полувреме вкарахме два гола през второто, само че и противникът не си почиваше. Трябваше да заиграем с четирима нападатели и дадохме всичко, с цел да победим. Вярвам в тима и постоянно е било по този начин. Просто нямахме шанс, не е краят на света ", разяснява 55-годишният ментор.

" Ще се опитаме да бъдем по-добри през цялото време против България, да наложим нашия темп. Първият мач с България беше равносилен като показване, само че ние би трябвало да играем както през второто полувреме в Каунас. И имам вяра, че с три точки ще се върнем в битката за класиране. Част от спорта е да желаеме и да се надяваме, въпреки че постоянно в живота желанията изпреварват опциите ", добави още той.

Черногорският селекционер показа още, че чака отборът на България да играе по-освободено в Подгорица.

" За българите е по-лесно, тъй като ще играят по-спокойно, по-освободено. Вижте, футболът е жив организъм, не се ръководи като дружество или някаква компания. Видяхте по какъв начин подкрепяха литовците своя народен тим. Резултатите им са надалеч по-лоши от поддръжката. Ние също би трябвало да покажем предпочитание и мотивация. Няма да се лутаме и се надявам реализаторските качества да са като в Литва ", приключи Миодраг Радулович.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР