Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев призна, че

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев призна, че
Коментари Харесай

Дерменджиев: При националите има психологически стрес

Селекционерът на националния тим по футбол Георги Дерменджиев призна, че резултатът от загубата с 1:3 от Унгария в полуфиналния плейоф за европейско състезание още се отразява върху играчите му, респективно и върху играта. " Настроението не е положително. Най-вече поради мача с Унгария. Очакванията бяха огромни. Но играчите са експерти и би трябвало да превъзмогнат този психически стрес, който имат , и да изиграят един естествен идващ мач. Нямам толкоз проблеми от физическо естество в отбора. Притесненията ми са от психологическия миг. Но ние говорихме с играчите и мисля, че ще излезем от този миг ", съобщи треньорът преди утрешния мач против Уелс от шампионата Лига на нациите.

За този мач няма да съумеят да се възстановят Галин Иванов и вторият капитан Георги Костадинов . Вратарят Николай Михайлов обаче към този момент тренира обикновено и ще е на линия. На подготовка проблем с аддукторите е получил десният бек Страхил Попов. Затова по неотложност тази заран беше извикан на мястото му бранителят на " Черно море " Цветомир Панов (31 г.) . Така той стана четвъртият дебютант в състава на Георги Дерменджиев, който преди този момент бе викнал Доминик Янков ( " Лудогорец " ), Димитър Велковски ( " Серкъл Брюж ", Бел) и Георги Йомов ( " ЦСКА-София " ). И тримата към този момент дебютираха в предходните два мача - полуфиналният бараж за европейско състезание против Унгария (1:3) и гостуването против Финландия (0:2) в Лига на нациите. Панов е някогашен състезател на " Литекс ", " Славия ", " Ботев " (Пд), " Лудогорец " и други В " Черно море " е от януари 2019 година, като досега има 43 мача и 1 гол.

За самия мач Дерменджиев сподели: " Футболистите мъчно могат да играят три мача поред в този сбит цикъл. Ще има промени в състава. Всеки мач за нас е от голяма важност и във всеки мач излизаме да бием. Целта е да печелим точки за самочувствието на тима. Доволен съм от това, което демонстрират играчите. Те дават доста от себе си, желаят да победят и да покажат качествата си. Искам да играем против такива мощни тимове, тъй като в тези мачове израстваме. Анализираме доста детайло грешките, които позволяваме. Кой къде е сбъркал, кой не е бил на мястото си и считам, че няма да се повторят. Очаквам мач, който момчетата ще изиграят на положително равнище ".

Уелс ще бъде на следващия ден без огромната си звезда Гарет Бейл ( " Тотнъм " ), който е контузен. Заради контузия отпада също Дейвид Брукс ( " Борнемут " ), а осъдени са Кийфър Муур ( " Кардиф " ) и Джо Моръл ( " Бристъл Сити " ). По този мотив Дерменджиев разяснява: " За нас е добре, че те няма да дойдат, само че и останалите са класа. "

Двубоят против Уелс е на следващия ден от 21:45 ч. и ще се предава директно по Българска национална телевизия 1. Главен рефер ще е Алияр Агаев от Азербайджан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР