Селекционерът на националния отбор на Мароко Уалид Реграги обяви на

...
Селекционерът на националния отбор на Мароко Уалид Реграги обяви на
Коментари Харесай

Селекционерът на Мароко: Наречете ме луд, но искам да спечеля Мондиала

Селекционерът на националния тим на Мароко Уалид Реграги разгласи на конференцията си преди полуфинала с Франция, че може да го считат за вманиачен, само че има вяра, че тимът му има опция да завоюва международната купа.

" Ще играем против първенеца, против огромни футболисти и най-хубавия селекционер в света. Вярваме, че можем да продължим напред и, за какво не, да спечелим международната купа. Не сме изтощени, държа да го подчертая, ще тичаме доста ", сподели треньорът пред медиите. " Възстановихме се добре, имаме отлични лекари в щаба и всеки ден идват положителни вести. Няма нито един футболист отвън състава, само че и никой не е сигурен за поста си. Ще заложим на най-хубавия тим ", даде обещание експертът.

" Вече споделих, че сменихме манталитета на нашия континент. Не сме тук инцидентно. Имаме убеденост и до момента извървяхме най-сложния път. Елиминираха ни към този момент доста пъти, а още сме тук. Ще се борим да продължим напред поради африканските страни, поради арабския свят ", закани се Реграги. " Ако някой познава по-добре Килиан Мбапе от мен, това е Ашраф Хакими. Няма да предприемем нещо особено, тъй като Франция не е единствено Антоан Гризман, Усман Дембеле е отличното допълнение на Килиан. Ще бъде прекрасен дуел сред Ашраф и Мбапе. Трябва да изолираме Килиан, само че не е единствено той. Хакими е супер стимулиран да се наложи против своя съотборник ", сподели треньорът за идния двубой.

" Ключът към успеха е да играем като колектив, да дадем всичко и да действаме дружно. Отборният дух е най-важният за мен. Тръгна си към този момент най-хубавият тим, който беше Бразилия. Всичко може да се случи, желаеме да качим Африка на най-високо ходило. Повечето прогнози не се сбъдват. Няма отмалялост, може и да сме луди. Но не можеш да усещаш отмалялост, когато се играе полуфинал на Световно състезание ", добави селекционерът.

" Ще играем както умеем. За какво да мечтаем да играем непрекъснато с топката? Да я владеем 70%, с цел да стреляме два пъти във вратата? Ще кажа на Инфантино да дава по точка на тимовете, които надвишават владеене на топката от 60%. Ние играем, с цел да печелим, не да държим топката. Ако ни я дадат, знаем какво да вършим с нея. Манчестър Сити има топката 70%, само че вижте какви футболисти има. С Кевин Де Бройне и Бернардо Силва е елементарно. Знаем, че европейците подлагат на критика играта ни. Но ние би трябвало да печелим поради Африка, поради страните, които се развиват ”, продължи той.

Нямаме единствено един жанр. Вижте Франция против Англия - по-малко притежаваха топката, само че завоюваха. Франция от 2018-а ме караше да бленувам. Дидие Дешан е най-хубавият в света. Надявам се да имат почит към нас в мача на следващия ден, макар че в случай че го създадат, ще бъде по-трудно. Мисля за полуфинала. Виждам, че някои хора считат, че всичко е свършило, само че аз желая да спечелим Мондиала. Наречете ме вманиачен, само че желая да спечелим купата. С публиката считам, че сме способни на това. Обичам страната си, това е значимото ", приключи прочувствено Реграги.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР