Селекционерът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес проговори за

...
Селекционерът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес проговори за
Коментари Харесай

Роберто Мартинес: Надяваме се Лукаку да бъде в оптимална форма за Мондиала

Селекционерът на националния тим на Белгия Роберто Мартинес проговори за положението на една от звездите на отбора Ромелу Лукаку броени дни преди старта на Световното състезание в Катар.

От началото на сезона нападателят е взел участие в едвам пет мача за клубния си Интер, тъй като през по-голямото време лекуваше травма.

Именно тази контузия съгласно Мартинес е повлияла отрицателно върху формата на Лукаку, само че изрази вяра, че голмайсторът ще бъде в оптимална форма по време на Мондиала в Катар.

" Проблемът на Лукаку не беше със промяната на клуба, а с обстоятелството, че той получи първата сериозна травма в кариерата си, той нямаше мускулни проблеми преди. Знаем, че Ромелу е доста мощен физически и това беше сложен миг за него - тялото му можеше да реагира по разнообразни способи. Свършихме страхотна работа с лекарския щаб на Интер и се надяваме, че той ще има време да влезе в оптимална форма ", съобщи Роберто Мартинес.

За Ромелу Лукаку това ще бъде присъединяване на трето следващо международно състезание, след тези в Бразилия през 2014 година и в Русия през 2018 година, когато белгийците стигнаха до бронзовите медали.

В Катар " алените дяволи " са в група F с тимовете на Канада, Мароко и международния вицешампион Хърватия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР