Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за младежи

...
Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за младежи
Коментари Харесай

Найден Найденов: Ако станем пети, ще бъде наистина голям успех

Селекционерът на националния тим на България по волейбол за младежи до 21 години Найден Найденов видя позитивното в играта момчетата си и изрази убеденост, че мачовете от двете групови етапи на Световното състезание в София са били потребни.

" Мога да направя един позитивен коментар, поглеждайки действително на нещата. Тези мачове бяха доста потребни за момчетата, които 2 години не бяха играли в народен тим. Надявам се с това Световно състезание да натрупат усещания до каква степен са стигнали връстниците им от другите тимове и да се подтикват. След тази фаза въпреки всичко идва ред на мъжкия волейбол и това е верният път. Представянето ни дотук е позитивно, с доста хубави неща. Имаше и неточности, които мъчно можеха да бъдат изменени за толкоз малко време. Играчите се стараха и аз съм удовлетворен. Имат огромен капацитет. Въпросът е по какъв начин ще се развият и по какъв начин ще работят по-нататък, с цел да подобрят волейболното си мислене на терена, с цел да изградят нужното неизменност за бъдещето. Сега ще играем за петото място и в случай че го реализираме, това ще бъде един в действителност огромен триумф за този тим ", сподели Найденов.



Либерото Симеон Добрев и центърът Любчо Янков обявиха след загубата, че концентрацията е главното, което липсва на националния ни тим за мъже до 21 години, с цел да надделее над най-силните тимове в тази възрастова група. „ Липсва ни малко централизация във значимите моменти и малко шанс. Винаги на огромен конгрес не ни доближава малко, губим с 2:3 и отпадаме в основен миг. Близо сме да създадем нещо огромно, само че това не ни доближава. Сега ни предстоят още две срещи и би трябвало се отърсим от тези загуби, като вчерашната беше доста прочувствена, което докара до прочувствен срив, за което се извиняваме на всички. Днес просто не можахме да се противопоставим на блокадата на Бразилия, още веднъж изгубихме централизация, само че се надяваме в идващия мач да покажем това, което можем “, сподели Симеон Добрев. „ Определено концентрацията е нещото, което не ни доближава. Както при започване на гейма, по този начин и в доста основни моменти и в края. Много е значимо да запазим централизация от първия миг до края. Най-важното за идните мачове е да се отърсим от загубите, изключително тази от Полша с 2:3, тъй като те ни работят прочувствено и може би по тази причина ни бяга концентрацията “, съобщи Любчо Янков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР