Селекционерът на Литва Едгарас Янкаускас говори пред журналистите преди официалната

...
Селекционерът на Литва Едгарас Янкаускас говори пред журналистите преди официалната
Коментари Харесай

В лагера на Литва се прицелиха в победа над България

Селекционерът на Литва Едгарас Янкаускас приказва пред публицистите преди формалната подготовка на отбора за утрешната европейска подготовка с България.

Той акцентира на мача България – Черна гора и изясни, че българите са изгубили несправедливо, защото са основали повече шансове за гол.

" България против Черна гора и Унгария записва несполучливи резултати, тъй като изгубиха. Но имаха доста шансове да вкарат. Особено в мача с Черна гора те заслужаваха повече от загуба. Контролираха топката, имаха повече благоприятни условия за гол в цялата среща ", сподели Янкускас.

Наставникът чака младите играчи на България да реализират положителни резултати в бъдеще.

„ Това е един млад и стабилен тим. Може би рискуват повече от нужното с толкоз млади играчи. Но като се изключи че са млади, те са и надарени и може би в бъдеще ще вършат доста положителни игри. Както всякога, чакам да спечелим мача. Искам да сътворим една незабравима вечер за нашата аудитория и да отворим една нова страница в историята на нашия тим ", добави някогашният централен нападател.

Неговият ученик Гвидас Гинейтис се оказа добър прочут с двама български национали, призна самият той пред българските публицисти. Роденият през 2004 година Никола Илиев играе за примаверата (младежки тим до 20 години) на Интер (Милано), а Димо Кръстев е с година по-голям и рита в същата групировка, само че на Фиорентина.

" Познавам и Никола Илиев, и Димо Кръстев. И с двамата съм се срещал. С Кръстев дори преди 3 седмици и говорихме за срещата сред националните тимове. С Никола не съм приказвал от предходната година. И двамата са доста положителни футболисти с доста качества, другояче не биха били в клубовете, в които са ", описа Гинейтис.

Гинейтис е роден през 2004 година и обстановката с него е сходна. Висок е 187 см, играе като халф, само че към този момент е записал три мача за мъжкия отбор на " биковете ". Иначе се е срещал в младежкото състезание с двамата българи.

" Очаквам добър мач и цялостен стадион. И несъмнено, победа за нас ", приключи геният на Торино, който е считан от локалните за №1 и вяра за бъдещето. Но с Кръстев няма по какъв начин да се срещне, тъй като бургазлията се контузи и отпадна от групата на българския селекционер Младен Кърстаич.

От литовската федерация са уверени, че за дуела на следващия ден от 16:00 часа българско време стадион " Дариус и Гиренас " ще се изпълни съвсем напълно. Местните са удовлетворени от обновеното оборудване с потенциал 15315 места, което предлага много положителни условия за футбол.

Двубоят сред е в събота (17 юни) от 16.00 часа и ще бъде излъчен НА ЖИВО по Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntsport.bg. Студийната ни стратегия стартира 30 минути по-рано.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР