Селекционерът на Италия Фердинандо Де Джорджи изведе “Скуадра адзура до

...
Селекционерът на Италия Фердинандо Де Джорджи изведе “Скуадра адзура до
Коментари Харесай

Де Джорджи: Специални момчета, направиха нещо невероятно

Селекционерът на Италия Фердинандо Де Джорджи изведе “Скуадра адзура ” до международната купа.

Сноши мъжкият тим на Италия завоюва международната купа по волейбол за мъже за четвърти път в историята и за първи в последните 24 години. 

На финала на шампионата на планетата в полския град Катовице пред близо 12 хиляди фенове италианците победиха домакините от Полша с 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25:20).
 Италия разплака Полша пред 12 000 в Катовице и е новият международен първенец Италия разплака Полша пред 12 000 в Катовице и е новият международен първенец
“Каква тръпка! Имам невероятни момчета. Специални момчета, направиха нещо необикновено “, блестна 60-годишният Фефе Де Джорджи.

„ Много сме разчувствани, направихме неизмеримо състезание с 12 новобранци. Много сме разчувствани, това беше неизмеримо пътешестване оттатък спечелването на международно състезание с 12 новобранци и междинна възраст от 24 години “, съобщи старши треньорът на Италия незабавно след триумфа.

Треньорът та “адзурите ” акцентира " израстването по време на шампионата " на играчи, способни да " дойдат и да победят международните първенци в техния дом. Тези момчета са специфични, направихме нещо необикновено ".

„ Не ни дадоха успеха безплатно и все пак... “

Де Джорджи добави:

„ Те не ни признаваха доста, не бяха доста уверени и можем да останем там, само че за една година тези момчета израснаха освен механически, само че и в метода, по който играят на игрището. Те са млади, надарени и се гордеят да носят синята фланелка на Италия. Надявам се това да бъде предадено ”, безапелационен е Фефе Де Джорджи.

" Научихме доста от провалите във VNL ”.

„ Беше доста интензивно прекарване като треньор, преживявайки го с тези момчета, някои от които даже не играят в Суперлигата на Италия през днешния ден беше повече от сложен мач, поляците бяха международни първенци и играха на вкъщи. "
 Фефе Де Джорджи влезе в историята на волейбола Фефе Де Джорджи влезе в историята на волейбола
След това той заключава: „ Спечелихме, само че месец след загубата на VNL успяхме да се върнем, успяхме да използваме добре и провалянето “, приключи Фердинандо Де Джорджи, който добави към трите си международни трофеи като играч и купа като треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР