Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура ще получи обезщетение в размер

...
Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура ще получи обезщетение в размер
Коментари Харесай

Вентура си тръгва с 866 000 евро в джоба


Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура ще получи обезщетение в размер на 866 000 евро за предварителното преустановяване на контракта си след неуспеха на " скуадра адзура " в квалификациите за Мондиал 2016.

Италия не съумя да се класира на международни финали за първи път след 1958 година, откакто не преодоля Швеция в баражите. Първият мач в Стокхолм приключи със загуба 0:1, а в реванша на " Сан Сиро " беше закрепено 0:0.

За провинен номер 1 беше посочен Вентура, който имаше контракт до 2020 година и не даваше признаци, че самичък ще освободи поста. Действията на 69-годишният експерт могат да се обяснят с пазарлъците по компенсацията, което ще получи.

Очаква се и шефът на италианския футбол Карло Тавекио да бъде подложен на напън да напусне.

В Италия напомнят, че откакто италианците не прескочиха групите на Мондиал 2018, селекционерът Чезаре Прандели и шефът на федерацията Джанкарло Абате хвърлиха групово оставките си, само че в този момент това очевидно не се случва без да е съществено подплатено със солидни компенсации.

Giampiero Ventura will reportedly be paid €866,000 after his #Italy sacking, but in instalments in case he takes a club job. https://t.co/QLCNdpd0jN #Azzurri pic.twitter.com/flgy8zOVbC
— footballitalia (@footballitalia) November 15, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР