Селекционерът на чешкия национален отбор Ярослав Шилхави обяви групата за

...
Селекционерът на чешкия национален отбор Ярослав Шилхави обяви групата за
Коментари Харесай

Чехия почти сигурно ще бъде без голямата си звезда срещу България

Селекционерът на чешкия народен тим Ярослав Шилхави разгласи групата за мачовете с Косово и България, последните два дуела от Европейските квалификации, които ще се играят в средата на месеца. Шихлави съобщи, че няма да разчита на Патрик Шик, който е контузен. Селекционерът изясни цялата обстановка и остави дребен % опция да бъде викнат въпреки всичко нападателя на Република България Лайпциг, само че за момента няма да бъде измежду номинираните, макар че е съществена част от тима.

Завръща се обаче бранителят Томаш Калас от Бристъл Сити, който не беше играл от август насам, само че към този момент е възобновен и направи няколко мача за клубния си отбор.

" Разговарях с Патрик през вчерашния ден и ми сподели, че към този момент тренира самичък. Лайпциг игра в Шампионската лига нощес и той не беше с тях. Очакванията му са да се включи тази седмица. Въпреки това към момента има болки в контузеното място. Но му липсват тренировките и мачове, присъединяване му е по-скоро пожелателно, изясни Шилхави по време на конференцията.

Вратарското трио остава същото за срещата през ноември, както беше през октомври - Томаш Вацлик, Иржи Павленка и Ондржей Коларж. Последният има единадесет сухи мрежи с фланелката на Славия в 13 кръга на локалното състезание, а нощес още веднъж сподели високата си класа и в мача с Барселона в Шампионската лига.

В момента общата група е от 20 футболисти, а в понеделник треньорът Шихлави ще добави още трима.
Чехите ще се изправят на 14-и ноември на стадиона в Пилзен против Косово, като тази среща е решаваща с оглед ориста на 2-рото място в нашата Група " А " на Европейските квалификации. Три дни по-късно Чехия гостува в София през празните трибуни на стадион Васил Левски поради наказване, наложено на БФС.

Чешкият тим се събира на лагер на 11-и ноември в хотел Дон Джовани в Прага и няколко часа по-късно отива на подготовка на стадиона на втородивизионния столичен тим Виктория Жижков.

Състав на Чехия за мачовете с Косово и България:

вратари: Томаш Вацлик (Севиля, Испания), Иржи Павленка (Вердер Бремен, Германия), Ондржей Коларж (Славия Прага)
бранители: Ондржей Челустка (Анталияспор, Турция), Ян Боржил, Владимир Чоуфал и Ондржей Кудела (тримата от Славия Прага), Якуб Брабец (Виктория Пилзен), Павел Кадержабек (Хофенхайм, Германия), Томаш Калас (Бристъл Сити, Англия), Филип Новак (Трабзонспор, Турция)
полузащитници: Владимир Дарида (Херта Берлин, Германия), Йозеф Хушбауер, Лукаш Масопуст и Томаш Соучек (тримата от Славия Прага), Алекс Крал (Спартак Москва, Русия), Якуб Янкто (Сампдория, Италия), Ладислав Крейчи (Болоня, Италия)
нападатели: Зденек Ондрашек (ФК Далас, САЩ), Михаел Кръменчик (Виктория Пилзен)
Trenér Jaroslav Šilhavý nominoval ke kvalifikaním utkáním s Kosovem a Bulharskem tyto hráe pic.twitter.com/7E7WUU4OFP
— eská fotbalová reprezentace (@ceskarepre_cz) November 5, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР