Селекционерът на бразилския национален отбор Тите е развълнуван от израстването

...
Селекционерът на бразилския национален отбор Тите е развълнуван от израстването
Коментари Харесай

Тите: Пристигането млади играчи ще бъде добре за Неймар на и извън терена

Селекционерът на бразилския народен тим Тите е разчувствуван от израстването на младите играчи, които станаха звезди в европейския футбол през предишния сезон и ще бъдат разполагаем на отбора през ноември, когато Селесао ще се бори за рекордна шеста купа на Световно състезание в Катар.

Новото потомство гении включва Винисиус Жуниор и Родриго от Реал Мадрид, Рафиня от Барселона, новото попълнение на Тотнъм Ричарлисон, универсалният полузащитник на Нюкасъл Бруно Гимараеш, крилото на Аякс Антони и Матеус Куня от Атлетико Мадрид.

Всички тези играчи са на 25 години или по-малко и към този момент са част от международния хайлайф, което Тите има вяра, че ще облекчи напрежението върху нападателя на Пари Сен Жермен Неймар, който носи товара като бразилската суперзвезда на своето потомство през цялата си кариера.

" Имам възприятието, че идването на тези млади играчи ще бъде добре за Неймар на и отвън терена ", сподели Тите в изявление за Ройтерс, разкривайки, че Неймар е разчувствуван от новите си съотборници.

" Онзи ден Неймар ме погледна и сподели: " Тренер, тези деца, които идват, просто са луди...какво самообладание имаш, пробвайки се да ги пуснеш всички на терена. Когато имате няколко играчи с огромен механически капацитет, вие разделяте натоварването и вниманието на противниците, които в този момент ще би трябвало да изберат къде да съсредоточат своите отбранителни задания ", сподели още Тите.

Мениджърът разкри, че ще употребява Неймар в по-централна роля, която ще му разреши да " даде по-голяма независимост на младите играчи на Бразилия в предни позиции ".

С тимове до 26 играчи и пет запаси, позволени на Световното състезание в Катар, Тите желае да се увери, че тимът му е пресен и по-непредсказуем.

" Неймар се трансформира в състезател с по-креативна роля, лък и стрела, създаващ и завършващ офанзивите. Футболът е бърз и безсърдечен в днешно време и ние ще се надигнем против доста противници, които ще имат скица с петима бранители ", сподели още Тите.

След като Бразилия отпадна от Световното състезание през 2018 година след загуба с 1:2 от Белгия на четвъртфиналите, Тите ще бъде първият треньор на отбора в два поредни Мондиала след Теле Сантана през 1982 и 1986 година.

61-годишният експерт е уверен, че в този момент е по-добър треньор, в сравнение с в Русия преди четири години.

" Представянето е основно. То е фундаментално и ние го имаме. Но най-трудният аспект на Световното състезание е душeвността. Натоварването там е неуместно, извънредно ", сподели Тите.

Той добави, че напрежението ще бъде същото като в Русия, само че вижда новото потомство футболисти, които идват, да се оправят доста добре с отговорността да носят цветовете на Бразилия.

" Тези деца работят от дребни в Бразилия. Те завоюваха златния олимпийски орден в Токио, имат доста вярно мислене. Тяхната израстване в елита е доста огромно, тъй че те одобряват тежестта на отговорността да играят с Бразилия по натурален метод. Напрежението съществува, само че те са доста добре готови ", разяснява Тите.
 Дани Алвеш: Обичам да оставям завещание на по-младите хора
Дани Алвеш: Обичам да оставям завещание на по-младите хора

Идването тук за мнозина може би е полуда, само че за мен футболът е повече от ритване на топка, споделя той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР