Селекционерът на България Ясен Петров говори пред медиите на летище

...
Селекционерът на България Ясен Петров говори пред медиите на летище
Коментари Харесай

Ясен Петров: Искаме млад отбор, който да не го е страх от никой съперник

Селекционерът на България Ясен Петров приказва пред медиите на летище „ София” след прибирането на „ лъвовете” от Белфаст след последната международна подготовка против Северна Ирландия. Джанини призна, че е видял лека усмивка след хикса в сряда и желае тимът да продължи по този начин да се развива. Треньорът призна, че има две контрактувани контроли преди Европейското – против Русия и Словакия, като има и трета, само че не назова противника.

Петров е удовлетворен от безусловно всички дебютанти в тима и си пожела да играят от ден на ден в своите клубове, с цел да може „ да бодат очите на треньорите” при избора им за идващите квалификации и мачове на селекцията ни.

„ Равносметка няма. Реалността е очевидна за всички. Влезнахме на дълбокото в първите два мача. Нямахме време да се сработим и да подготвим безусловно нов тим. Направихме добър колектив. Всички, които бяха с нас, могат да го потвърдят. Нужно е време, в действителност. Дано младите играчи да са титуляри в личните си тимове, „ да ни вадят очите”, а когато ги извикаме, да ги приобщим към колектива. Отборът на Швейцария е граден седем години, за Италия – не разясня. Там се представихме на положително равнище. Всички условия към този дуел ще го разискват публицистите. Вчера беше тежък мач против противник, който игра бараж за Европейското състезание. Тяхната цел е второто място и оцениха обстоятелството по какъв начин играхме ние. Трябва да се отдаде заслуженото, че момчетата се сбиха”.

„ Абсолютно оправдаха доверието ми новите. Десет индивида, които в никакъв случай не бяха играли за националния тим, се оправиха. 26 индивида повикахме – 25 играха. Използвахме целия разполагаем капацитет и не мога да бъда неудовлетворен. Най ме впечатли атмосферата в тима и ситуацията е прелестна. Този тим има потребност от поддръжка. Ще продължа да го дублирам. Ако нямаме резултати, аз ще поема отговорността”.

„ Пет мача има още, математически могат да се изчислят всячески. Максимумът е 15, минимумът не знам какъв брой ще спечелим. Италия и Швейцария са тимове, които в действителност са на доста високо равнище. Дори Северна Ирландия е напред от нас в ранглистата. Ние в този момент градим нов тим, дайте му време. Тези момчета, младите, имат потребност от поддръжка. Швейцария и Италия не желаеме да ги убиваме в борба с отрицателни страсти. Вчера даже точката… те дебютират в мач със извоювана точка. Който е гледал мача, видя, че беше борба. Сбиха се и направиха положителен дебют”, продължи Ясен.

„ Аз приканвам младежите с изявите си, че желаят да играят тук. Първо в клубовете си. Когато са там и играят постоянно, няма проблем за мъжкия народен тим. Всеки един, „ който ни вади окото”, има опция да се интегрира. Най-много игра Чочев. Това е едно доста положително момче. Последните 20 минути през вчерашния ден го виждах, че изнемогва, само че нямаше по какъв начин. Няма да споделям какви компликации имахме. Сигурен съм, че след 2-3 месеца ще бъде още по-добър. Сега получава втори късмет след контузията. Пожелавам му да е жив и здрав и да оказва помощ на младите в България”, продължи той.

„ Не е нечиста сделка мача с Русия. Знаем и за Словакия, това са доказаните до момента. Има и трета. Ето опция ние по някакъв метод отново да създадем още по-добър колектив. Преди европейското са всички. Най-интересното е, че ние сме търсени за контролите. Може да желаят да ни бият доста, но няма да ни бият. Цели и резултати? Целите ни са да създадем един в действителност по-млад тим, необременен и искащ да реализира резултати. Който не се опасява от никой. Ще се изисква време, да ги пуснем в пердах. Бяхме през вчерашния ден на същинска битка”, подчертава Петров.

„ Ние да не сме международни първенци по футбол, по какъв начин да не се радваме? Италия са четири пъти първенци. Северна Ирландия са 49-и, а ние 68-и. Не сме пораженчески настроени. И други ще отидат в Белфаст и да забележим какво ще стане. Не сме поели България да е първи в групата. Появихме се в миг, който би трябвало да го вдигнем този тим. Стъпваме върху това нещо. Лесно е да излееш кофа с негативизъм. Нали желаеме да градим, подкрепяйте тогава”, приключи Ясен Петров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР