Селекционерът на България Младен Кръстаич даде пресконференция преди предстоящата квалификация

...
Селекционерът на България Младен Кръстаич даде пресконференция преди предстоящата квалификация
Коментари Харесай

Кръстаич: Когато човек не носи отговорност, е по-лесно да критикува

Селекционерът на България Младен Кръстаич даде конференция преди идната подготовка за Евро 2024 против Сърбия. Мачът на " Хювефарма Арена " в Разград е във вторник от 21:45 часа.

Специалистът съобщи, че в тима са били извикани най-хубавите играчи, които България разполага все още. Според Кръстаич напълно обособен въпрос е за какво някои от тях са запаси в клубовете си и на него няма по какъв начин да отговори.
 Десподов: Ние не сме любимци на следващия ден, само че може би това е по-добре за нас
Десподов: Ние не сме любимци на следващия ден, само че може би това е по-добре за нас

Нападателят показа упованията си за дуела и приказва по тематиката със фотографията от съблекалнята в Литва

" Мога да ви кажа, че не проследявам медиите преди нашите мачове. Приемам някои неща прочувствено. Не съм в течение за това, което се написа. Не желая да разясня тази обстановка (снимката със съблекалнята на България след гостуването на Литва), а бих желал да се съсредоточа върху утрешния мач. Очаква ни Сърбия. Най-добрия тим в нашата група, с доста положителни играчи, готови тактически. Имат недостатъци, които би трябвало да използваме, уповавам се да създадем добър мач против сърбите ", стартира Кръстаич.

" Ние подмладяваме тима, само че в случай че погледнете нашия състав нямаме футболисти от водещите пет шампионати в Европа, като се изключи Илия Груев и капитанът Кирил Десподов, който играе на високо равнище. Всички останали са млади. Някои не играят в клубните си тимове.

Защо това се случва? Не аз би трябвало да ви отговоря. С това разполагаме. Ако вие имате по-добри играчи, дайте ми ги. С изключение на Недялков и Димо Кръстев, това е най-хубавото, с което разполагаме. Това са играчите, които идващите 10 години ще играят за националния тим. Когато човек не носи отговорност, е по-лесно да подлага на критика.

Аз нося отговорност за подбора на състава, кой го има и кой го няма. Просто споделям каква е обстановката понастоящем. В края на сезона сме, който беше изтощителен. Имаме играчи, които не са в добър игрови темп. Ще има промени в състава. Нямаме лукса на Сърбия - с Йордания във Виена да играят с един състав, против нас с различен. Надявам се в бъдеще и ние да имаме сходен разкош ", продължи той.

" Целта на сходни мачове е точно такава играчите да добиват убеденост. Казва се, че няма какво да изгубим, а има - да не спечелим точки. В тези мачове играчите би трябвало да добият своя темперамент, да създадат по този начин, че да им се обърне внимание и да покажат това, което демонстрираха в другите мачове, като се изключи първото полувреме с Унгария.

Когато дадени футболисти не играят в тимовете, това е въпрос към клубовете. Опитваме се с спомагателни тренировки да ги вкараме в темп. Не желая да се извинявам, само че това е най-хубавото, с което България разполага в този миг ", счита Кръстаич.

" Когато няма резултати, естествено, че има напън. Бих го усетил, в случай че не работим както би трябвало. Ръководството на БФС обаче регистрира, че работим както би трябвало. Липсват ни обаче резултати изключително против Черна гора и Литва.

Искам от играчите да подходят. Сърбия има своите проблеми, своите слаби точки, които можем да използваме. Този млад тим би трябвало да работи с повече сила, да се възползва оптимално от своите благоприятни условия. Моето предпочитание е да победим с цялото ми почитание към Сърбия ".

" Това е просто един мач, това е футболът. 90 минути се играят, значимо е ние да си свършим работата. Надявам се на най-хубавото за резултат за България ", сподели още той.
 Гонзо за кочината в Литва: Съблекалнята не е лаборатория, обикновено е след мач да има доста боклуци
Гонзо за кочината в Литва: Съблекалнята не е лаборатория, обикновено е след мач да има доста боклуци

" За мен е безусловно неприемливо да се популяризират фрагменти от страна на домакините "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР