Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се присъедини към хора от

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се присъедини към хора от
Коментари Харесай

Саутгейт: Не харесвам ВАР, трябва да приемаме съдийските решения

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се причисли към хора от критици на системата ВАР, откакто пред уикенда скандално анулиран гол на Ливърпул в дуела с Тотнъм докара до голяма дискусия.


Впоследствие стана ясно, че грешката е позволена след неуместно недоразумение сред основния рефер и този на ВАР, Саутгейт разгласи, че в никакъв случай не е бил почитател на системата, като напомни за анулирания гол на Джеси Лингард при загубата от Нидерландия в полуфиналите на Лигата на нациите през 2019 година.

" Никога не съм се обявявал в поддръжка на ВАР. Все още не сме сигурни дали оня анулиран гол, след който отпаднахме, беше постоянен или не. Не ми харесва. Мисля, че просто би трябвало да приемем съдийските решения, само че си давам сметка, че едва ли в миналото ще се върнем към времената, когато технологиите не участваха в процеса на взимане на решения ", разяснява Саутгейт, който през днешния ден разгласи групата на Англия за идните мачове с Австралия и Италия.

Сред избраниците на Саутгейт е звездата на Арсенал Букайо Сака, който получи травма при загубата от Ланс в Шампионската лига през седмицата, само че очевидно контузията не е прекомерно сериозна и той ще е подготвен за игра след 10 дни. В групата попадат още нападателите на Уест Хям Джаред Боуен и Астън Вила Оли Уоткинс. Своя дебют за Англия ще се надяват да създадат Ливай Колуил (Челси) и Еди Нкетия (Арсенал). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР