Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се опита да тушира напрежението

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се опита да тушира напрежението
Коментари Харесай

Саутгейт: Разбирам напълно реакцията на България, трябва да имаме вяра в протокола на УЕФА

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се опита да тушира напрежението около хипотетичния сюжет, включващ напускането на терена от страна на играчите на " трите лъва " при положение на прояви на расизъм по време на квалификацията против България в София. Във вторник в медиите на Острова се появиха изявления на британски национали, които приказват за опцията англичаните да не се съобразят с протокола на УЕФА и без да пита да решат да изоставен терена и да прекратят дуела. Най-директен в тези си изявления бе младият нападател на Челси Тами Ейбрахам. Това провокира реакцията на президента на БФС Борислав Михайлов, който изпрати намерено писмо до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис. Саутгейт съобщи, че схваща реакцията на България, тъй като въпросните изявления са били предадени извадени от подтекста и това е изглеждало като провокация от страна на англичаните. Селекционерът на " трите лъва " съобщи още, че има религия в протокола на УЕФА.

" Мога изцяло да схвана метода, по който се усеща президентът на БФС. Ние напълно откровено отговорихме на заложените към нас въпроси. Това бе препредадено в България по избран метод, който може да наподобява провокативен, или, че ние сме тези, които слагат тематиката на масата. Така че, в случай че аз бях на неговото място и четях тези цитати, без да знам подтекста за какво тези неща са казани и обстоятелството, че това са отговори на избрани въпроси, евентуално щях да се усещам по същия метод.

Не се опитваме да създадем обстановка по никакъв метод. Далеч сме от това. Надяваме се, че през идващите 72 часа ще се приказва единствено за съответните два мача. Мисля, че и двете страни имат мощно предпочитание за това. Още един път би трябвало да кажа, че не гледаме на другите страни от позицията на безгрешни. Това, което се случи преди няколко седмици в Хартлипул, бе по-лошо от нещата, които съм виждал или за които съм чувал по доста други страни по света ", съобщи Саутгейт.

Селекционерът добави, че в лагера на Англия имат доверие в ограниченията на УЕФА и в протокола, който европейската футбола централа постанови да се следва при прояви на расизъм: " Преживяхме неприятна обстановка в Черна гора и искахме да стане ясно какво е допустимо да се случи при различен сходен случай в бъдеще. Разбира се, УЕФА има избран метод на деяние и ние би трябвало да имаме религия в него ". ЕВРО 2020 8 кръг, понеделник 14 октомври  България 21:45предстои  Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР