Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт даде висока оценка на своите

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт даде висока оценка на своите
Коментари Харесай

Саутгейт засипа с похвали Трент Александър-Арнолд

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт даде висока оценка на своите играчи за представянето им в евроквалификацията против Малта (4:0). Той особено похвали Трент Александър-Арнолд, който бе употребен в нетипичната за него роля на халф, само че се оправи ослепително. Преди това обаче наставникът показа мнението си за мача.

" Отношението на играчите тази седмица бе необикновено и това се видя в първия половин час от мача. Желанието да се борят и да печелят топката допустимо най-бързо, както и пресата са наша запазена марка и това се видя доста добре през днешния ден. Головете, които отбелязахме, бяха доста качествени. Успях да видя на терена играчите, които желаех, а също съумях да дам отмора на други. Но би трябвало да внимаваме, тъй като задачата ни са шест точки, а в понеделник ще би трябвало да повишим още темпото и би трябвало да сме подготвени ", съобщи Саутгейт.

След това той разяснява и толкоз обсъжданата тематика с новата роля на Александър-Арнолд.

" Не съм се и съмнявал, че той ще се оправи. Днес трябваше да играе в друга роля от тази в своя клуб, само че считам, че тя му пасва, а също така той можеше да играе в доста зони отдясно, където работи и като бек. В защитно отношение ролята му е по-различна, само че той се учи и ще отнеме малко време. Той е разчувствуван, само че ние знаем класата, която носи и взехме решение да опитаме нещо ново. Хубаво е, че към този момент имам и такава алтернатива в негово лице. Трент е по-различен състезател от останалите ни халфове. Говорих с него за тази концепция още преди четири седмици и той бе доста разчувствуван и с готовност да се учи. Той означи страховит гол, подаде пас за първия, а имаше присъединяване и в третия ", сподели още наставникът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР