Секторът на здравеопазването няма цвят, той е кауза и зад

...
Секторът на здравеопазването няма цвят, той е кауза и зад
Коментари Харесай

Ананиев: Здравеопазването няма цвят, то е кауза

Секторът на опазването на здравето няма цвят, той е идея и зад нея би трябвало да вървим всички. Това съобщи новият министър на опазването на здравето Кирил Ананиев откакто постави клетва пред Народното събрание.
Той заявява, че ще работи с всички парламентарно показани групи, с гражданското общество и съсловните организации.
„ Искам първо да благодаря на всички народни представители, че участваха в гласуването за нов министър на опазването на здравето. Уважавам мнението на всички - тези, които ме поддържаха и тези, които не поддържаха моята кандидатура. Ще работя за всички парламентарно показани групи в нашия български парламент, ще работя и с гражданското общество, със съсловните организации и всички други, които могат да оказват помощ за подобряването и развиването на бранша на опазването на здравето. Секторът няма цвят, той е идея, зад тази идея би трябвало да вървим всички “, сподели той.
По думите му в днешния спор е имало оферти и от ляво, и от дясно, които заслужават внимание. „ Защо не взех отношение. Не че нямаше по какъв начин. За да поема този пост съм подготвил проект за деяние, който обгръща сложно всички въпроси, които са свързани с промяната в опазването на здравето. Този проект за деяние се базира въз основата на целите на държавното управление, които бяха признати “, добави министър Ананиев.
По думите му от тази позиция е нямало по какъв начин да стартира да се дебатират обособени въпроси.
„ Нещата са доста комплицирани. Останалата част от дебата беше чисто политически. Мисля, че той способства за задълбочаване на напрежението в бранш " Здравеопазване " “, добави Ананиев. Той разясни, че задачата му е да понижи това напрежение.
Той разясни, че ще сътвори съвещателен съвет, в който да влязат почтени, потвърдени, лекари и експерти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР