“Сектор “Сигурност е неефективен. По много причини. Управляващото мнозинство предлага

...
“Сектор “Сигурност е неефективен. По много причини. Управляващото мнозинство предлага
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Подготвяме реформа в службите за сигурност

“Сектор “Сигурност ” е неефикасен. По доста аргументи. Управляващото болшинство предлага цялостна идея за неговата смяна ”, разяснява Атанас Атанасов от ПП-ДБ в утринния блок на Нова тв. По думите му констатациите са направени от народните представители след чуване на отчетите на службите в Народното събрание. Той напомни, че Народно събрание не одобри отчетите на ДАНС и ДАР предходната седмица.

Според Атанасов в  с готвения план за промени на ръководещото болшинство ще има единна разследваща работа с единно управление, само че военното разузнаване ще бъде самостоятелно.

„ За да си разреша да изляза обществено и да направя такива поръчки – този въпрос е обсъждан на лидерско равнище. Има кардинална поддръжка за промяната. Но не би трябвало да се бърза с нея ”, добави Атанас Атанасов.

„ Липса на задоволително надеждни източници на информация – главно в ДАНС. В отчета е посочено, че на един действен служащ, който в този момент се назовава сътрудник, по закон се падат сред един или двама сътрудници. Давате ли си сметка какъв е потенциалът? Тоест в границите на пет работни дни този човек би трябвало да се срещне с двама души, които да му донесат доста надеждна информация ”, уточни съпредседателят на Демократична България.

Той добави, че ръководещото болшинство няма доверие на службите сега. „ Сърцевината на това, което предлагаме е да се сътвори Единна разследваща работа < уточни той. И добави, че за жалост  нашите служби постоянно се занимават с това да се разузнават една друга.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР