Сексът минава за най-приятното странично занимание“ на света. Но той

...
Сексът минава за най-приятното странично занимание“ на света. Но той
Коментари Харесай

3 изненадващи странични ефекта на секса

Сексът минава за най-приятното „ странично занятие “ на света. Но той има и някои странични резултати. И измежду тях не е нежеланата бременност.

Никой естествен човек не би се отказал непринудено от секс. Трябва обаче да знаете, че след половия акт може да зародят странични резултати, някои от които много странни!

1. Изостря се обонянието

По време на полово съприкосновение, или по-точно при оргазъм, се отделя хормон, наименуван пролактин. Той влияе непосредствено върху тези стволови кафези в мозъка, които дават отговор за развиването на нови неврони. Това ще рече, че след секс обонянието ни е изключително остро.

2. Постсексуалната меланхолия не е необичайност

Дори когато човек е изтощен след половия акт, доминира възприятието му за благополучие. Поне по този начин е с множеството хора. Има обаче и изключения: съгласно едно изследване, оповестено в списание „ Секшуъл Медисин “, близо 46 % от интервюираните дами страдат от постсексуална меланхолия. Те  изпитват потиснатост, тревога, нервност и безпокойствие, като повода за тези положения към момента не е изяснена.

 3. Може да се стигне до загуба на паметта

Най-вероятно никой не би споделил „ не “ на страховит секс, само че в случай че е толкоз добър, че след акта си загубим паметта? Досега е регистриран единствено един сходен случай, който обаче е повече от чудноват: откакто спала с мъжа си, една американка не си спомняла миналите 24 часа. Но няколко часа след сношението паметта й се върнала. Досега учените не са разкрили какво е отключило тази кратковременна загуба наизуст.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР