Секретни документи, които предоставят подробности за плановете на САЩ и

...
Секретни документи, които предоставят подробности за плановете на САЩ и
Коментари Харесай

Пентагонът проучва изтичане на секретни документи за военните планове в Украйна

Секретни документи, които дават детайлности за проектите на Съединени американски щати и НАТО да оказват помощ за подготовката на Украйна за пролетна атака против Русия, се появиха в обществени медии, заяви в. " Ню Йорк таймс ", съобщи Агенция Франс Прес.

Пентагонът съобщи, че изследва изказванията за пробив в сигурността.

" Наясно сме с известията за изявления в обществените медии, а министерството изследва въпроса ", съобщи зам.-прессекретарят Сабрина Сингх.

Документите са публикувани в Туитър и Телеграм и съгласно известията съдържат графики и детайлности за доставките на оръжие, боеспособността на батальоните и друга сензитивна информация.

Информацията в документите е на най-малко пет седмици, като последната е с дата 1 март, показва " Ню Йорк таймс ". В един от документите са систематизирани графиците за образование на 12 бойни бригади на Украйна и се споделя, че девет от тях се образоват от силите на Съединени американски щати и НАТО и се нуждаят от 250 танка и повече от 350 механизирани транспортни средства, показва вестникът.

Документите - най-малко един от които с гриф " строго секретно ", са били публикувани по проруски държавни канали.

Информацията в документите също по този начин в детайли разказва темповете за разход на муниции в териториите под украински боен надзор, в това число за системите HIMARS, реактивните системи за залпов огън американско произвеждане, потвърдили високата си успеваемост против съветските сили.

" Ню Йорк таймс " цитира военни анализатори, които предизвестяват, че някои документи наподобява са били изменени в дезинформационна акция от страна на Русия, като в един документ се раздува броят на починалите украински военни и се минимизират съветските загуби на бойното поле.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР