Сегментът платформа като услуга” е перспективно направление в бизнеса на

...
Коментари Харесай

САЩ разрешиха на Ericsson да купи американски PaaS доставчик


Сегментът „ платформа като услуга” е перспективно направление в бизнеса на Ericsson (снимка: Ericsson)

Американската организация за задгранични вложения утвърди предлагането на Ericsson да закупи доставчика на облачни връзки Vonage за 6,2 милиарда $. Дълго отлаганата договорка би трябвало да завърши идната седмица.

В малко изказване на фондовия пазар Ericsson уточни, че договорката е утвърдена от Комисията за задгранични вложения в Съединените щати, което е последното регулаторно затруднение за превъзмогване, преди компанията да може да завърши покупката.

Vonage е учредена през 1998 година като снабдител на домашни телеком услуги, употребяващи глас през IP (VoIP). Фирмата се разшири отвън Съединени американски щати и навлезе в Канада през 2004 година, а по-късно и в Обединеното кралство през 2005 година
още по темата
През идващото десетилетие Vonage пренасочи напъните си от домашните телефонни услуги към корпоративните облачни услуги. Това се случи посредством поредност от придобивания на компании, които оферират облачни услуги по поръчка за разнообразни предприятия. Днес Vonage работи като снабдител на информационна “платформа-като-услуга” (CPaaS) както за самостоятелните консуматори, по този начин и за бизнеса.

При първото оповестяване на договорката през ноември 2021 година Ericsson пресметна крайната дата на придобиването за първата половина на 2022 година Въпреки това неотдавна компанията разкри, че това очакване е било преразгледано и датата за привършване е отсрочена за юли, защото американският регулатор към момента не е дал зелена светлина.

Придобиването е част от опитите на Ericsson да усили бизнеса си измежду корпоративните организации и да се възползва от опцията, която вижда в сегмента на информационните оферти от типа „ платформа като услуга “.

По-рано Ericsson означи, че комбинацията от потребителската база и общността на разработчиците на Vonage с неговия личен опит в мрежите ще сътвори редица нови благоприятни условия. Те включват ускорение на цифровизацията на предприятията и създаване на усъвършенствани API, станали вероятни с помощта на 5G.

В дълготраен проект шведският снабдител на телекомуникационни технологии има намерение да сътвори „ световна платформа за нововъведения в отворена мрежа, построена върху допълващи се решения на Ericsson и Vonage “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР