Сегашният вирус, който циркулира, подвариантите на Омикрон, много малко наподобяват

...
Сегашният вирус, който циркулира, подвариантите на Омикрон, много малко наподобяват
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Подвариантите на Омикрон много малко наподобяват уханския вид на вируса


Сегашният вирус, който циркулира, подвариантите на Омикрон, доста малко наподобяват на уханския вирус през 2020 година, когато България, с помощта на ограниченията, които имахме напролет на 2020 година, бяхме страна, давана за образец. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн “ по Nova News проф. Тодор Кантарджиев.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 781
" При служебното държавно управление всичко се обърка доста мощно. Никакви ограничения. Три месеца да допускаш България да е преди всичко по смъртност от Омикрон, трябваше някой да се сети. Чакаме разбора за смъртността, който се прави към този момент повече от 2 месеца. Спомняме си, че при започване на есента беше казано, че рецесията ще се ръководи не политически и няма да има смъртни случаи, а видяхме тъкмо противоположното и на двете неща ", добави той.

Кантарджиев означи, че Коронавирус не си е отишъл, но заплахата за обществото ни са други инфекции, присъщи за сезона.

" Трябва да вършим някои неща. Разумният човек не би трябвало да не помни хигиената на ръцете. Голямото разпространяване на риновирусите се дължи на занижената хигиена на ръцете. Нормалният човек европеец би трябвало да си мие ръцете към 12 пъти. На това би трябвало да учим децата и ние да го вършим. Лятно време, изключително когато се върви на курорт, би трябвало да гледаме тоалетните кърпички да не са като зимните. Зимните са със алкохол. Това е против грип и ковид. Това лято ще понижават внезапно случаите на Омикрон. Всички възрастни хора, които 2 години се криха даже от внуците си, би трябвало да се имунизират преди началото на есента. Разчитам за това на общопрактикуващите лекари, които би трябвало да убедят пациентите си да се имунизират ", разяснява още професорът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР